Следвайте ни

Дъжд от самоотводи и бойкот на листата на БСП-Пловдив

Проф. Иво Христов призна, че мислел да хвърли кърпата

viber icon

Градската партийна конференция не утвърди имената в кандидат-депутатската листа на БСП-Пловдив за предстоящите парламентарни избори. Гласуването на листата за 16 МИР премина с 43 гласа против, 22 за и 21 въздържали се.

Номиниранитв не бяха утвърдени и листата ще трябва да се реди от НС на БСП.

От направените над 40 номинации само 16 са представили документи, останалите са отказали да участват в реденето на листите.

Самият водач на листата проф. Иво Христов поиска да се проведе вот на доверие към него с гласуване. Това не бе прието, но делегатите показаха подкрепата си с аплодисменти.

От трибуната проф. Иво Христов каза:

"Взимам думата с голямо неудоволствие. Не съм свикнал да влизам в битки, които ще загубя, в битки, в които ще ме стрелят в гърба, в битки, в които зад мен няма отбор, когато зад мен има хора, които не знаят как да воюват.

Мое лично решение е да не взимам страна във вътрешни битки. Не съм член на БСП, пък и съм научен на приказката да не плюеш в кладенеца, от който да пиеш. Последната предизборна кампания разруши последните ми илюзии за политическо и човешко отношение.

И когато преди 5 години предприех това пътешествие, не съм крил отношението си към БСП. Никога не съм си позволявал лични интриги, дрязги и отношения. Няма да си позволя и сега.

Да не се остане с впечатление, че да бъда депутат ми е детската мечта. Аз преди 5 години заложих името си. Не ме карайте да си загробя името сега. Няма да участвам в лагери, не ме използвайте като оръдие един срещу друг.

Няма да скрия, че бях взел твърдото решение да се оттегля. Понесох твърде много удари и нямам намерение да ги понасям и занапред. Предлагам да се гласува подкрепата към мен и ако не я получа, няма да бъда водач на листата".

Изказване направи и Теодора Халачева:

"На 4 април постигнахме най-ниския резултат от 31 години насам. Това бе ясен отговор на въпроса успява ли БСП да отговори на очакванията на избирателите. Имаше саботьор сред нас, имаше къртици на председателя на партията.

Мое лично мнение е, че всичко това превърна партията ни от най-демократичната в лидерска такава и грозно подобие на нашите политически опоненти. Политиката, която БСП води в момента е в разрез с моите лични принципи и разбирания.

Аз съм кандидатът за народен представител, получил най-много номинации в Пловдив град, но няма как да участвам в тази кампания и дадох своя отвод. Ще продължа обаче да работя за БСП, както досега". 

Георги Търновалийски, който също си направи самоотвод, посочи че неговият отбор са младите хора. 

"Тъжно е, болно е това, което се случва в БСП. Но аз няма да се поддам на предизвикателството на проф. Христов. Благодаря на тези, които са ме номинирали. Направих самоотвода си. Моят отбор, проф. Христов, са младите хора, които чухте преди мен. Говориха за морал, за чест. Те са моят отбор и аз няма да го предам.

Ние вече няколко кампании водим с тях, тежки битки, но те израснаха, доказаха се и затова предния път бяха начело на листата - една прекрасна листа, която представихме пред пловдивското общество.

Това е листата за доброто представяне и победа в Пловдив. Този отбор беше изхвърлен по най-грубия начин с манипулации и някой от вас подкрепиха това. Тогава не чухме, че е потъпкван устава, че не е морално.

Не искам да бъда депутат в групата на БСП с това ръководство. Не получихме отговори на своите въпроси към ръководството.

Никой не обясни защо е изключен председателят, защо се подменя листата, защо се игнорира Градския съвет.  Тъжно е, другари. Не можем да си предадем партията. Аз заставам зад моя отбор, зад тези млади хора, които с авторитета си, с имената си, с уменията си заявиха, че няма да участват в тази игра, но ще продължат да работят. Бъдещето е пред тях, в такива като тях и те ще се реализират", посочи Търновалийски. 

В крайна сметка Градската конференция се оказа безпредметна. 

"Все едно нямаше такава. Как може да има такива противоречия и дрязги, вместо да наредим листата в съгласие. Такива вътрешни войни обичат БСП на неуспех. Гаранция, че на предстоящите избори резултатът ще е още по-нисък", коментираха делегати след края. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Бедни, бедни Търновалийски! Защо не умря при Гредетин?

Бедни, бедни Търновалийски! Защо не умря при Гредетин?

28.05.2021 | 13:13

Боже как стой думата МОРАЛ в устата на тоз чиляк!

Отговори
3 1
Самуил

Самуил

28.05.2021 | 12:11

На Гергов не му прави чест да организира такива вътрешни борби. Неговите пудели най-много лаят. Когато Гергов беше начело той еднолично командваше БСП в Пловдив. Жалко е младите хора на Търновалийски да се кланят на човек с основно образование(Гергов).

Отговори
11 1
Ленин

Ленин

28.05.2021 | 10:42

Другарки и другари, стига с тия гаргари ! Нинова ви изпревари!

Отговори
8 2
БКП

БКП

28.05.2021 | 08:09

СЛУГИ НА ГЕРГАТА , МИШКИ

Отговори
9 3
БКП

БКП

28.05.2021 | 08:08

АЛО, БКП, ГЕРГАРОН ВИ Е НАПАЗАРИЛ ВСИЧКИТЕ .

Отговори
7 1
старо куче

старо куче

28.05.2021 | 07:46

"Частен клуб, нещо като секна, която смята, че ще се възпроизвежда" . "Каквото почукало такова се обадило.". "Скрийте Теодора и Търновалийски, ако искате да имате успех срещу Нинова и хората да ви вземат насериозно". Е, по-точно оценки за Градската организация не бях чел и слушал. В десетката са.

Отговори
13 2
Соня

Соня

28.05.2021 | 07:36

Абсолютно съгласно с Г. Кирков. Абсолютно!

Отговори
8 2
Г. Кирков

Г. Кирков

28.05.2021 | 07:01

Не че браня Нинова, но враговете и в Пловдив твърде опростяват и елементаризират нещата. За каква подмяна говорят, като в последните няколко години под диктата на Гергов и компания беше подменен и смачкан целия естествен актив на БСП в Пловдив. И беше подменен този естествен актив с чужди за БСП хора, или с младежи, част от които, с агресивно посредствени възможности и неособено морални практики за налагане на личността си с цел светкавична кариера. Та каквото почукало, такова се обадило. БСП през последните години в Пловдив се превърна от Гергов и компания в един частен клуб, в една секта, която смяташе, че е намерила препитание за цял живот и ще се самовъзпроизвежда. Е, не става така. И един съвет към опозицията на Нинова в Пловдив: Скрийте някъде Търновалийски и Теодора. Не ги пускайте на първа линия в битката срещу Нинова. По този начин и давате светкавичен бонус пред вас и опростачвате всичко. Намерете говорители, които стоят естествено в тази поза и знаят какво и как да кажат.

Отговори
19 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?