Четете в "Марица": Здравко Димитров на първи звънец в три училища

Здравко Димитров на първи звънец в три училища

Три пъти ще чуе днес първия звънец областният управител Здравко Димитров. Сутринта той ще поздрави с началото на новата учебна година  възпитаниците на Пловдивска духовна академия. На откриването ще присъства и митрополит Николай. Заедно те ще отидат и в СУ "Кочо Честеменски", а след това губернаторът ще изпрати дъщеря си Рая, която започва пети клас в Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий".

Премиерът Борисов води 8 министри в "Биовет"

Премиерът Бойко Борисов води осмина министри на откриването на новия завод на „Биовет“ в Пещера, научи "Марица". Рязането на лентата е предвидено за днес, в 12 часа. Инвестицията  в предприятието за фуражи и лекарства за ветеринарната медицина е 300 милиона лева, от които 200 млн. лв. са заем по плана "Юнкер". 

Общината инвестира 4, 4 милиона лева в образователната система

Община Пловдив ще стимулира иновативните учители и ще вложи сериозен ресурс в кариерното ориентиране на учениците от прогимназията, като ще подкрепи сериозно професионалното обучение и дуалните паралелки. Общо 4 380 000 лева ще бъдат инвестирани в образованието през следващите  3 г., ако утре Общинският съвет гласува Общинската програма за развитие на сектора в периода 2020 - 2022 г.

Искат ли пловдивчани обществени допитвания и по кои въпроси

Наскоро Здравко Димитров, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, заяви в интервю: “Обмислям провеждането на обществени консултации, допитвания, близки до референдумите, ако пловдивчани одобрят идеята. Съществено е и другите политически кандидати да кажат дали биха подкрепили да има обществени консултации чрез пряко гласуване”.

Старият град иска 30 бона за сцена на Небет тепе

От Общинския институт „Старинен Пловдив“  молят съветници в градския парламент за 30 000 лева за сцена на Небет тепе и концерти на 20 и 21 септември. Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" пък иска 250 000 лева за ремонти при прокарването на кабели за улично осветление.

Лука Станчев - почетен гражданин

Известният пловдивски общественик Лука Станчев ще бъде удостоен посмъртно със званието "Почетен гражданин на Пловдив". Предложението е внесено  в местния парламент от 29 общински съветници  от различни политически групи и ще се гласува на сесията утре. През 1996 г. Лука Станчев възстанови  "Пловдивски граждански клуб"  - първата не правителствена организация в България, създадена през 1863 г.

Тръгват евтини полети до Марсилия и Париж

Докато Летище Пловдив е със затихващи функции и в момента там се изпълняват редовни полети единствено до Лондон, другите аеропорти в страната работят здраво. Вече е ясно зимното разписание на нискотарифните авиопревозвачи, цените и направленията.  Интересна дестинацията, която стартира на 2 октомври, е Марсилия, Франция. Полетите ще се изпълняват 2 пъти седмично - в сряда и неделя, като от София излитат на обяд, в 13:25, а тези от Марсилия са сутрешни, с тръгване в 9:35 местно време. Цените започват от 36 евро за двупосочен билет

Евтини домати, скъпи краставици

Оранжерийните домати поевтиняват тази седмица с 8 на сто, до 1,38 лева за килограм, а цената на оранжерийните краставици се вдига със 7,3 на сто, до 1,47 лева за килограм, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Картофите поскъпват с 5,0 на сто и се продават по 0,63 лева за килограм. Това са средните цени за страната.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?