Следвайте ни

Четете в "Марица": ВиК - хранилка за частния бизнес

viber icon

В новия брой на „Марица“ четете:


• ВиК - хранилка за частния бизнес

В поредица от разследвания "Марица" показа как едни и същи фирми печелят обществени поръчки от ВиК Пловдив за милиони, без в портфолиото си дори да имат предмета на дейност, обект на съответните възлагания. Оказва се, че схемата се прилага не само при избора на партньори за доставката на инертни материали и депонирането и преработването на утайките от Пречиствателната /възложени на фирми от приятелския кръг Георги Тотев - Спартак Николов/, но и при друга важна дейност, каквато е възстановяването на пътните настилки след ВиК аварии. Информация от сайта на дружеството показва, че през последните години тя е възлагана на фирми, свързани с фамилията на известния пловдивски предприемач Тодор Бурджиев...


• Паркът в "Кършияка" стана национален проблем

Паркът до хотел "Санкт Петербург", който хората от квартала бранят от застрояване, става национален проблем. Завчера зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков дойде на място, за да се запознае със ситуацията. Зам.-министърът съобщи, че още в началото на седмицата е изпратил до Община Пловдив официално писмо с указания за това как да се разреши казусът, като се защити общественият интерес.


• Млад лекар с първа заплата на 30! Спрете този абсурд!


Пълен абсурд е в страната да има недостиг на лекари, а в същото време заради процедурни недомислици млад лекар да получава първата си заплата след 10 години обучение най-рано на 30 години. Нужни са спешни мерки за преодоляване на едно от най-големите недоразумения и недомислици в нашата здравна система, настоява в официално питане до  министъра на здравеопазването Кирил Ананиев депутатът от ПГ „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов.


• Модерни технологии спряха бедствие

Скъсана дига на река Марица край Димитровград вдигна вчера накрак екипите на пожарната в региона. За  запознаване с обстановката над опасния район бе пратен дрон. Камерата му предаваше директно до мобилния център край мястото на инцидента и също така веднага препращаше данните към кризисния щаб в Хасково. За спиране на разлива аварийните екипи използваха нова технология. Тя е т.нар. водна бариера.

 

• Закон да забранява гей пропагандата искат съветници


Забраната да се разпространяват материали, съдържащи хомосексуална пропаганда, в училищата и всички обществени заведения за деца и юноши, да започне от заповед, да влезе в Наредбата за обществения ред, след което по примера на Пазарджик и други общини да я приемат и в крайна сметка да стане част от закон и задължителна за цялата страна - както преди години стана със забраната на бурките. Такава е идеята на общинските съветници, които внесоха предложение за такава заповед в градския парламент на Пазарджик.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?