Четете в „Марица“: Развяхме парцали над Небет тепе

ЕСК: Милион за арт в махалата, 2 млн. за "Hills of Rock"

Откриващият уикенд на Европейска столица на културата беше само началото на културните проекти, финансирани от ОФ „Пловдив 2019”. До края на годината под нейната шапка трябва да се случат над 230 събития, които ще бъдат подпомогнати с близо 9,5 млн. лева от фондацията. Те са одобрени за частично или пълно финансиране в различните етапи на отворените програми във времето от 2016 до 2018 година.

 

Под носа на институциите
"Неизвестни извършители" застрояват Столипиново

Триетажен палат се издига на ъгъла на ул. „Храбрец” и „Възход” в „Столипиново” на същото място, където преди три години беше съборена къща, за която нямаше никаква строителна документация. Тогава премахването на сградата стана по разпореждането на районното кметство на „Източен”, след като на 20 октомври 2015 г. бетонна плоча, излята за строеж на втория етаж, се срути. Отломките затрупаха лека кола, паркирана до незаконната къща. По чудо се размина без жертви.  Проверка на "Марица" след инцидента показа, че въпросната постройка е вдигната без никакви документи.


Регламент от Европа удря аптеките на село

Аптеките в малките населени места в Пловдив и другите райони на страната ще изпитат най-големи трудности с покриванията на изискванията на Европейския регламент - за въвеждането на верификацията - системата за контрол на фалшифицирани лекарства в ЕС. Тази система е задължителна за всички страни от ЕС. Спазването на изискванията ще гарантира на всички потребители на лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание, че няма да получат от която и да е аптека фалшиво лекарство.

Развяхме парцали над Небет тепе

Скъсани парцали се веят над археологическия комплекс Небет тепе, за който преди няколко години от Община Пловдив обещаха, че ще стане по-бляскав от Царевец. Мрежата, монтирана върху крепостната стена, е скъсана, а по-голямата част от нея е паднала. Проектът за реставрацията на този ценен национален паметник на културата беше отхвърлен, след като не срещна подкрепа сред архитектурната гилдия в града.
Обследват пукнатините на Балабановата къща

Започва конструктивно обследване на Балабановата къща в Стария град. Както "Марица" писа, в темела на уникалния архитектурен комплекс са открити пукнатини, които трябва да бъдат ремонтирани.

Панагюрки даряват балните си рокли

Млади жени от Панагюрище са готови да се разделят с балните си рокли, за да ги дарят на бедни абитуриентки, които не могат да си позволят да купят свои. Красивите тоалети могат да донесат несравнима радост на друга девойка, смятат дарителките.

Наско Узунов разпъва софра на Лаута

Общинският съветник от ГЕРБ Атанас Узунов ще разпъне софрата на днешния си имен ден на любимия си стадион "Локомотив". Бившият топ рефер ще почерпи персонала и работниците в клуба. След това кумът на Стоичков ще подслади с шоколадови бонбони колегите си от комисията по спорт  в Общинския съвет. Вечерта Узунов ще празнува със семейството, като най-важният гост ще е внукът Наско. 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?