Следвайте ни

Четете в "Марица": Извънредни проверки на тъканните банки

viber icon

В новия брой на „Марица” може да прочетете следните интересни теми и разработки:

1. ДАНС удари Държавна агенция „Автомобилна администрация“ в Пловдив заради поискан рушвет, научи „Марица“. Тарашът започна малко преди 9 сутринта вчера с нахлуването на 5-има униформени и поне още толкова цивилни. Те отцепиха етажа, на който се помещава ДАИ - Пловдив, и връщаха идващите граждани. До редакционното приключване на броя официална информация за акцията не беше оповестена. По непотвърдена официално информация временният шеф на ДАИ - Пловдив, Анна Генова е била задържана с още четирима служители.

2. След като преди две седмици пловдивският Общинският съвет гласува против отдаването на Антовата къща под наем, днес имотът в Стария град отново е част от дневния ред на общинарите. На последното заседание в сегашния състав ще се гласува проектодоговор за наем на Антовата къща за срок от 5 години. Така тя ще се превърне в частна собственост, след като офертата на фирма "Евробаланс Трейд" ЕООД на Йорданка Ташева спечели убедително пред тази на единствения друг кандидат - публично-частното дружество с общинско участие - "Свободна Зона - Пловдив" АД. 

3. Здравко Димитров пое ангажимент към Дружеството на пловдивските писатели да им предостави нов творчески дом. Кандидатът за кмет на ГЕРБ за Пловдив се срещна с тях в залата на читалище „Възраждане“.

4. Пловдив има нужда от своя туристическа атракция, така както Търново има спектакъла „Звук и светлина”. Това каза в интервю за „Марица” експертът по туризъм Виделина Гандева. В него тя обяснява защо не можем да изчислим точно броя на туристите посетили града ни и как не успяваме да го маркетираме в световните онлайн платформи. 

5. Тъканните банки, които вземат и съхраняват проби от пъпна връв ще бъдат подложени на извънредни проверки, директорът на Изпълнителна агенция "Медицински надзор"  Росен Иванов издаде заповеди за извършване на извънредни проверки на тези лечебни заведения, които имат разрешения да осъществяват такива дейности, съобщиха от агенцията.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?