Следвайте ни

Червените в Пловдив разделени, Корнелия агитира утре

viber icon

Пловдивските социалисти трябваше да се съберат днес на последната дискусия с кандидатите за председател на БСП. Срещата беше насрочена за 19 часа в зала „България” в панаира веднага след като активистите поднесат цветя и венци пред Братската могила по повод на 9 септември.

Дискусията обаче пропадна, след като вчера Валери Жаблянов и Красимир Янков обявиха, че няма да участват във вота. По-рано Кирил Добрев е уведомил, че по същото време има друга среща, а от Корнелия Нинова изобщо няма отговор, обясни за „Марица” Йордан Василев, шеф на БСП в район „Източен” и общински съветник.   

Нинова обаче е потвърдила, че ще пристигне утре в Пловдив, за да участва в срещата със съпартийците, организирана от инициативния комитет в нейна подкрепа за следващия мандат.  За 10 септември вече е резервирана зала в грандхотел „Пловдив”, съобщи председателят на комитета Иван Петков - Бебето, бивш общински съветник. В комитета участват около 30 активисти, сред които са някогашният градски лидер на БСП Захари Георгиев, арх. Румен Григоров, Матей Матеев, Славчо Панделиев, депутатът доц. Георги Йорданов, бившият зам.-кмет и съветник Александър Константинов.

Според прогнозите поддръжниците на Нинова под тепетата са по-малко в сравнение с редовите социалисти, които подкрепят партийната опозиция. Сред най-силните фигури в нея е лидерът на градската организация Георги Гергов, който обаче отказа да участва в битката за нов председател. 

Пловдивската организация  е втора по големина в страната, наброява около 2400 членове, а право да гласуват  имат само тези, които са приети в партията до 31 декември 2019 г.  Напусналите след тази дата също няма да се допускат до урните. Вотът се организира в шестте района на Пловдив в партийните клубове на БСП.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?