Челен сблъсък Гърневски - Каназирева за морала в политиката

ОБВИНЕНИЕТО

Новината, че майката на областния управител Дани Каназирева ще бъде назначена за старша сестра в ДКЦ-то, което се намира в УМБАЛ „Пловдив”, предизвика гневен коментар на депутата от ГЕРБ и бивш кмет на Пловдив Спас Гърневски. Той  е възмутен, че от длъжността е освободена досегашната старша сестра Маруся Щерева, която е добър професионалист, а на нейно място се назначава жена на 72 години. Това е тежка криза на морала, твърди Гърневски. 

Спас Гърневски: Прекратете този политически позор с назначения отгоре в здравеопазването

По случая с освобождаването на старшата сестра в ДКЦ-Пловдив Маруся Щерева потърсих конкретна информация. Ако не съм бил подведен, това е класически пример за политическа гавра. Не би било иначе, ако е истина, че управителят  на здравната структура, каквато е ДКЦ към Окръжна болница,  д-р Николай Забунов казва на старшата сестра: „Поради политическа намеса освобождаваш поста си. Той ще бъде зает от майката на областния управител, която е лаборант. С нея ще  се опитам да пробия здравни проекти за ДКЦ-то”. 

Майката на Дани Каназирева е на 72 г., а сестрата, която ще сменя, е на 49 г. - доказан специалист, организатор и вдъхновител на помощния медицински екип на ДКЦ-то.  Отгоре на това е вдовица и се грижи сама за препитанието на своите две деца.

На тази жена ли посегнаха хора, клели се в Хипократовата клетва, в държавността, в човешкия морал?

Така ли опазват нуждата в медицината от всеотдайни и доказани кадри, които България търси под път и над път в този тежък момент на пандемия? На какво да вярват медиците, след като се гаврят с техните съдби? Докога ще се погубват всеотдайни български специалисти от псевдоуправници?

Нищо лошо не искам да кажа за майката на областната управителка. Ако има нужда от нейната компетентност, нека да работи и до 90 години. Но да отнемеш хляба на доказан и 23 години по-млад професионалист, означава, че или не осъзнаваш ситуацията, или имаш самочувствието на английската кралица.

Госпожо областен управител! Господин директор Забунов! Прекратете този политически позор. 

КОНТРА

Областният управител Дани Каназирева: Неморално е да ме атакуват чрез близките ми

Крайно недостойно, непочтено и неморално е да бъда атакувана чрез семейството ми. Майка ми дава живота си на здравеопазването. От началото на пандемията не си е взела нито един ден болнични, защото по всякакъв начин се старае да помогне на колегите и пациентите в тази критична ситуация.Аз работя по 18 часа и след като няма с какво да ме атакуват, някои хора са решили да посегнат на семейството ми.Това, че заемам обществена позиция, не означава, че моите близки трябва да спрат да работят.

 

Д-р Николай Забунов, управител на ДКЦ „Пловдив“: Няма политически натиск, решението е мое и в полза на работата

“Първо искам да заявя, че няма такова назначение, а още по-малко - политически натиск за назначаването на който и да е в ДКЦ-Пловдив. Недостойно е да се говорят такива неща. Майката на областния управител Дани Каназирева работи тук много преди дъщеря x да се занимава с политика и сега да е областен управител”, заяви за “Марица” управителят на здравното заведение д-р Николай Забунов.

Той поясни, че е уведомил досегашната медицинска сестра Маруся Щерева, че повече няма да работи на тази длъжност, тъй като не си изпълнява задълженията.“Няма да има компромис в тази тежка ситуация с пандемията с COVID-19. Досегашната старши сестра не съумя да се справи с организацията на работата, не взе мерки за спазването на необходимата хигиена. 13 години съм работил с нея, но в последно време се отпусна и не работеше на ниво. Тя остана на работа като медицинска сестра, но подаде молба за напускане. Това си е нейно решение”, обясни д-р Николай Забунов.

И добави, че ДКЦ-Пловдив разполага само с 6 медицински сестри.“А относно майката на Дани Каназирева, убеден съм, че тя може да се справи с длъжността старша медицинска сестра. Тя има богат опит, работи вече 37 години в Окръжна болница и в ДКЦ-Пловдив, много е енергична, жизнена и всеотдайна. Откакто избухна пандемията от коронавирус, не е взела и един ден отпуск. Има необходимите качества да се справи в тази тежка ситуация. Не е коректно и е непочтено да се спекулира с годините й. Тя е много дейна и организирана. За какъв политически натиск може да говорим, след като Областната управа няма нищо общо с общинските здравни заведения? Не съм говорил с никого за кадрови промени. Решението си е мое и е единствено в полза на работата”, категоричен бе д-р Николай Забунов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
28 коментара
Бай Ганьо

Бай Ганьо

08.11.2020 | 04:06

Не ме занимавай с глупости,Та до тия двамата номади и к..ви опряхме в тия смутни времена? Всички ги познаваме като едни от най-добрите гъзо..стци на т..вата.Те са готови да продадат всичко свято само да са във властта.Помия.и долни.

Отговори
12 1
аристократ

аристократ

05.11.2020 | 12:52

От Гърневски морал? Случаят е скандален, но точно този хищен динозавър ли трябваше да се изкаже? А неговото протеже, което стана директор на една от водещите гимназии в Пловдив, бивш зам. кмет от така нар. му движение "Разум"! Този град е пример за политически назначения, от скъпоплатени чистачки, до директори...

Отговори
31 5
Има басейн

Има басейн

07.11.2020 | 09:09

Не здравка не познава думата морал, затова няма име и година на раждане, истинска

Отговори
13 3
Олга Скобелева - медицинска сестра

Олга Скобелева - медицинска сестра

04.11.2020 | 14:58

Много ПРОФЕСИОНАЛИСТКИ има от комина до мен, ама не стават Главни сестри. Тъпо оправдание от всички замесени.

Отговори
25 0
Лина Милева

Лина Милева

04.11.2020 | 13:25

Данка лъже,лъже само лъже.

Отговори
29 1
МАМА МИЯ МОРАЛ???

МАМА МИЯ МОРАЛ???

04.11.2020 | 12:31

А НЕ Е ЛИ ЯСНО КОЙ ЗА КАКВО ВЛИЗА ВЪВ ВАСТА.... ЗДРАВКА ТЯ Е ЯСНА АМА ДА ПРАТИШ 70 ГОДИШНАТА СИ МАЙКА ...НА ТАКАВА ДЛЪЖНОСТ СИ ИСТИНСКИ ГАДЕН.... КОГАТО ХОРАТА СА БЕЗ РАБОТА И НАМ СИ ИМА СТАРША СЕСТРА...... ТАЯ МЪРЛА ВЕДНАГА ДА ПОДАВА ОСТОВКА АМА ГЪРНЕВСКИ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА ЩОТО ОКРАДЕ ЗАЕДНО С ЛЮБОВНИЦАТА СИ ВАЛЕНТИНА СЕМЕРДЖИЕВА ПОЧИВНАТА СТАНЦИЯ В ПРИМОРСКО НА ДЪРЖАВНАТА ПЕЧАТНИЦА ДИМИТЪР БЛАГОЕВ...И ТОЙ Е УНИКАЛЕН Б.КЛУК.... ДА НЕ ЛЯНЦА ТОВА НИЩО ГЪРНЕВСКИ.... ГЪРНЕВСКИ ЯДЕ ЛИ СЕ ПИЕ ЛИ СЕ ТОВА МОРАЛА...СИНЪ ТИ НЕ ИСКА ДА ТЕ ЧУЕ....БО..КЛУК....

Отговори
29 0
ТОВА Е НЕЩОТО....

ТОВА Е НЕЩОТО....

04.11.2020 | 12:15

ААААААА ГЪРНЕВСКИ В МОРАЛЕН СПОР...НАПРАВО СКАЧАЙ В ГРОБА И СЕ ЗАРАВЯЙ САМ.... МЯСТОТО НА ГЪРНЕВСКИ В ПЛОВДИВ НЯМА КОЙ ДА ГО ЗАЕМЕ...ТАЗИ ПРОСТА СЕМПЛА И ГЛАДКА МОЗЪЧНА ПОЪРХНОСТ Я НЯМА НИКАДЕ ПО СВЕТА САМО В ПЛОВДИВ В ТЪПАТА КРАТУНА СПАС ГЪРНЕВСКИ................. ТАКОВА ХУБАВО ИМЕ СПАС ДА ГО РЕЗИЛИ СЪРДИТА СЪМ НА ВСЕВИШНИЯ.... НЕ Е РЕДНО ТОВА НЕЩО ДА НОСИ ТОВА СВЕЩЕННО ИМЕ.... ДОЛНА ЩЯХ ДА НАПИША ПОЛИТИЧЕСКА АМА ТО НЕ Е НИКАКВА ПОЛИТИЧЕСКА КУ.Р.АВА...ИНАЧЕ СИ Е НАЙ ОБИКНОВЕННА ТАКАВА.... И МУ ПАСВА И СИ МУ ОТИВА.....В ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ И ПОЛИТИЧЕСКИ СРЕДИ ТОВА НИЩО Е В РОЛЯТА НА СЕЛСКИЯ ИД.ИОТ..АКО НЯКОЙ ПОД НЯКАКВА ФОРМА КАКВАТО И ДА Е СЕ СРЕЩНЕ С НИЩОТО ГЪРНЕВСКИ ПРОСТО СИ РЕШЕВА ВЪПРОСА С "ЛИЦЕМЕРНОТО ЛЮБЕЗНО ПОВЕДЕНИЕ---" ТАКА ИЗБЯГВА СБЛЪСЪЦИ С ПРОСТАК И НЕОБХОДИМОСТА ДА СЕ ЗАЩИТАВА ИЛИ ОБЯСНЯВА...И ВЪЛКА СИТ /ИНТЕЛИГЕНТА/ И ОВЦАТА /ГЪРНЕВСКИ / ЦЯЛА..... ТОЙ СИ БЛЕЕ ХОРАТА ЗНАЯТ ЧЕ Е НИЩО..... ТИ ДА НЯМАШ ОБЩ ЕЗИК СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ СИН КОЙТО НА ФОНА НА ГЪРНЕВСКИ ИЗГЛЕЖДА УНИКАЛНО СВЕСЕН ЧОВЕК ЗАЩОТО Е ВЪЗПИТАН ОТ МАЙКА СИ.... СИ Е НАПРАВО ДЪНО!!! ДОЛНО НИСКО ДЪНО СПАС ГЪРНЕВСКИ!!!! ЧУДЯ СЕ ЗАЩО МЕДИИ КОИТО СЕ УВАЖАВАТ МУ ДАВАТ ПРОСТРАНСТВО НА ИЗЯВА....АМИ МИНЕТЕ ГО КАТО БЯЛО ПЕТНО КАТО АМНЕЗИЯ И ЩЕ ВИДИТЕ ТОГАВА КОЙ Е ГЪРНЕВСКИ ЕДНО ИЗПРАЖНЕНИЕ....

Отговори
21 7
Разярен

Разярен

04.11.2020 | 11:28

Жалка, алчна, с липсващ морал, лъжлива, долна, евтина помиярка! Ни срам, ни страх от Бога има това жалко същество!

Отговори
38 2
ГЕРБ+СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ= БОКЛУЦИ

ГЕРБ+СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ= БОКЛУЦИ

04.11.2020 | 10:09

ДЕБЕЛОКОЖИ ГАДНИ СЪЩЕСТВА .СРАМ И ПОЗОР . ЕДИНСТВЕНО ДРАПАТЕ ЗА СЛУЖБИЦИ ЗАЩОТО ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СТАВАТЕ.

Отговори
41 0
ГЕРБ+СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ= БОКЛУЦИ

ГЕРБ+СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ= БОКЛУЦИ

04.11.2020 | 10:00

Пример за политическа мастия .

Отговори
33 2
Занаят й е

Занаят й е

07.11.2020 | 09:11

Тя и иначе си е била мастия в Комина на Ванко 1

Отговори
11 0
Гошо

Гошо

04.11.2020 | 09:46

Анести Тимчев да го уволнява незабавно тоя мишок Забунов! Уникален хамелеон, върти се като пунпал през политическите централи да пост!

Отговори
38 0
Гоше, Гошеее

Гоше, Гошеее

04.11.2020 | 14:45

В една масонска л(о)Ъжа са двамата. Добре е, че Тръмп остава. Идват интересни времена.

Отговори
9 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?