Следвайте ни

bTV: Здравко Димитров е кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, съобщи bTV.

Стартираха номинациите за местните избори. Партиите вече стягат редиците и решават - да заложат на досегашните имена, или на нови фаворити.

В София ГЕРБ отново ще заложат на Йорданка Фандъкова. Очаква се БСП да издигне срещу нея Георги Свиленски.

Мая Манолова също е възможен участник във вота, но като независим кандидат.

В Пловдив се очаква ожесточена битка, защото досегашният кмет Иван Тотев няма да бъде подкрепен от ГЕРБ. Те ще заложат на областния управител Здравко Димитров.

НФСБ вероятно ще издигне Славчо Атанасов, който е бивш кмет на града. А ВМРО ще заложи на друг депутат - Александър Сиди.

БСП още нямат фаворит за Пловдив.

Номинациите в основните политически партии вече са започнали. В ГЕРБ снощи е заседавала Изпълнителната комисия, на която е решено да се разпратят указания до общинските организации да започнат номинации до седмица, за да може до 10 август да са приключили.

Имената на кандидатите ще са ясни в началото на септември. Вече е ясно обаче, че партията ще заложи отново на кметовете си в София, Варна, Бургас и Стара Загора.

В София Фандъкова вероятно ще се изправи срещу независимия кандидат Мая Манолова и депутат от левицата.

Най-много неясноти обаче има за Пловдив. Там ГЕРБ може би ще заложи на областния си управител Здравко Димитров. Патриотите също се стягат за сериозна битка.

ДПС започват подготовката си за вота утре, на заседание на Централния съвет. Вече е ясно обаче, че в Кърджали отново ще заложат на Хасан Азис, срещу когото ГЕРБ изправят областния управител Никола Чанев.

Източник: btvnovinite.bg

 

 

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?