46

БСП в Пловдивска област със силна заявка за представителство в 48-ото НС

Депутати, печелили доверието на избирателите в региона на няколко вота, управленци с опит, млади хора и силно представителство на общините – това е листата на социалистите за 17 МИР

Народни представители, доказали в няколко парламента, че оправдават доверието на избирателите си, професионалисти и управленци с опит, млади хора и силно представителство на общините от Пловдив област – това е отборът на БСП в 17 МИР за предстоящия вот на 2 октомври.

Водач на листата на социалистите в 17 МИР е Веска Ненчева, избирана последователно за народен представител от региона в 44-то, 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание и водила листата на социалистите и преди. Представител на Карлово, учител с над 20 години стаж, тя работи активно в парламентарните комисии по образование и земеделие.

Втори в листата е също доказано име – народният представител в пет последователни Парламента Манол Генов. Общински съветник от Асеновград, заместник-кмет, шеф на регионалното ВиК, той работи активно в парламентарните комисии по околна среда и води и регионалното развитие.

Веска Ненчева, Манол Генов и областният председател на БСП д-р Емил Караиванов регистрираха днес в 17 РИК листата с кандидати за народни представители. „Тръгваме със самочувствие и доверие от страна на хората и ще гоним първи позиции. Ние сме един отбор, като всеки един от листата на БСП в Пловдив област е доказан професионалист в общината си, в това число младите и мотивирани хора, които сме включили“, подчерта Веска Ненчева.

За тези 7 месеца, в които беше в управлението, БСП показа и доказа, че може да провежда силна социална политика. Това е достатъчно основание да направим силна заявка за представителство в следващото Народно събрание“, подчерта водачът на листата на социалистите за 17 МИР.

По думите на Веска Ненчева, Пловдив област е земеделски район и проблемите със земеделието са сред приоритетните, по които трябва да продължи работата. „По време на редовното правителство, в рамките само на няколко месеца, някои от проблемите в земеделието намериха своето решение, но останаха редица нерешени въпроси. Към това трябва да съсредоточим усилията си сега“, добави Веска Ненчева. Тя открои като местен проблем и въпроса с кариерите над Белащица.

Трети в листата на социалистите за Пловдив област е председателят на БСП в Брезово Калин Калапанков член на социалистическата партия от 1996 г., общински съветник, инженер, който работи в частна фирма в сферата на машиностроенето.

Четвърти в листата на БСП за Пловдив област е директорът на ВМЗ-Сопот през последните три месеца Иван Иванов. Човек със сериозен управленски опит и впечатляваща професионална военна биография, той успя да спечели доверието на сериозна част от работниците със силния социален пакет, който въведе в завода.

Пети е Стефан Марушкин – също популярно местно лице, общински съветник от Раковски, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в общината.

Шести е дългогодишният председател на социалистите в Карлово Манол Манолов, член на националното ръководство на БСП, три мандата общински съветник, бил е и председател на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот.

Следват го Иван Яков – три мандата общински съветник от Калояново във времето от 2007 до 2019 г. и най-младият кмет в Община „Родопи“ – кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

Представител на Куклен е Мария Стайкова, която управлява собствен бизнес, следва я Таня Марковска – общински съветник от Хисар, член на Националното ръководство на Младежкото обединение на БСП.

Единадесети е Ивайло Матяшев от Кричим, след него е също млад човек – Георги Маринчешки от Съединение, който се занимава с управление на земеделски бизнес.

Под номер 13 е представителят на коалиционния партньор „Екогласност“ – Спасимир Спасов от Куклен. Следват го юристи с опит – Георги Киков и Симеон Иванов от Раковски, Мария Мустакова – председател на Местна инициативна група в Хисар и Бони Бочев, който представлява Община Калояново.

Ето и пълния списък на листата:

  1. Веска Ненчева
  2. Манол Генов
  3. Калин Калапанков
  4. Иван Иванов
  5. Стефан Марушкин
  6. Манол Манолов
  7. Иван Яков
  8. Ивайло Данаилов
  9. Мария Стайкова
  10. Таня Марковска
  11. Ивайло Матяшев
  12. Георги Маринчешки
  13. Спасимир Спасов
  14. Георги Киков
  15. Симеон Иванов
  16. Мария Мустакова
  17. Бони Бочев

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Георги

Георги

30.08.2022 | 14:17

Ще гласувам за Карловката, харесва ми тази жена.

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?