46

БСП: Категорично сме против Пловдивският панаир да бъде частен

Разграничаваме се от общинските съветници, контролирани от Гергов, припомни Иван Петков

БСП е категорично против Пловдивският панаир да бъде частен. Той е национално богатство, затова преди месец от трибуната на Народното събрание сигнализирахме обществеността, че общинските съветници на ГЕРБ са готови да продадат това национално богатство.

Това заяви в парламента пловдивският депутат от БСП Иван Петков на извънреден брифинг, на който присъстваха и други парламентаристи от групата на социалистите.

"Още преди 3 месеца градската организация на БСП в Пловдив със свое решение, изпратено до общински съветници и медии, се разграничихме от хората, които влязоха в общинския съвет от листата на "БСП за България". Не един път сме информирали пловдивчани, а и днес го правим от тази трибуна, че това са лица, контролирани от Георги Гергов", каза още Иван Петков - Бебето.

"Същото се случи и във Варна, където под диктовката на кмета Иван Портних съветниците на ГЕРБ гласуваха да се върнат акциите на г-н Гергов, но там тези на БСП бяха против", уточни социалистът,  "Г-жа Корнелия Нинова като вицепремиер изпрати писмо до Областния управител да направи всичко възможно за спирането на тази сделка. Беше заведено и дело в Административен съд. Направихме всичко възможно да бъде сигнализирана и прокуратурата, но вече дълги месеци няма никакъв отговор", припомни Бебето, "Още преди две години главният прокурор обеща проверка, нека най-накрая самият той се съдейства.

Ние от БСП ще направим всичко възможно да запазим националния интерес", каза още лидерът на пловдивските социалисти в Народното събрание.

 

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Съгласен съм

Съгласен съм

05.01.2023 | 15:26

Ей тук ще се съглася напълно със Ристьо Га шъ е национализация да бъде за всички олигавени куманистически олигарси Да няма два аршина И на Прокопиев имането И на Домуса цялата му флота И на Тиквата зайчарника Него ще го направим Пловдивски зоопарк във Банкя

Отговори
0 1
Аха

Аха

05.01.2023 | 12:33

Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата настояват депутатите от "Демократична България" (ДБ). За тази цел предстои среща с министъра на културата Велислав Минеков. През 2016 година акциите на държавата са разделени между Пловдив и Варна, 29 процента може да бъдат купени от Георги Гергов и теренът на панаира да се използва за строеж. На 9 януари ще има нова сесия на Общинския съвет на Пловдив. Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова: "Повдигаме темата днес тук, защото искаме да се обърнем от това място към политическото ръководство на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. Не правете това. Не участвайте в окончателното харизване на Пловдивския панаир на Гергов в момент, в който се опитвате да убедите и България и международната общност, че сте евроатлантическа сила.", предаде БНР. Бизнесменът и бивш народен представител от БСП Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация в Пловдив и руски гражданин. Според председателя на "Демократична България" в местния Общински съвет Веселина Александрова докато ЕС конфискува имоти на представители на режима на Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за празниците 350 дка от Пловдивския панаир тъкмо на почетния руски консул в града.

Отговори
6 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?