Следвайте ни

В общинския съвет: БСП излиза от сянката на Гергов

viber icon

Години наред се смяташе, че в местния парламент съветниците гласуваха така, както настоява областният лидер на партията Георги Гергов. На последните избори социалистите се утвърдиха като втора политическа сила със 7 души в ОбС. Сега обаче за групата има ново предизвикателство - да излезе от сянката на Гергов, който вече обяви, че от февруари догодина къса с активната партийна работа. Въпросът е кой ще вземе превес в партията след изборната конференция и доколко ще може да влияе на групата в ОбС, чийто председател отново е Николай Радев, който бе и кандидат на БСП за кмет на изборите през октомври.    

1. Николай Радев

Директор на ЕГ „Пловдив“, преди това дълго време учител в Математическата гимназия. Председател на комисията по транспорт в бившия ОбС. Четири мандата общински съветник.

2. Тодор Стоилов

Председател на БСП в р-н „Централен“. Има малък бизнес, свързан със скрап.     

3. Ангел Иванов 

Преподавател във ВСИ, доцент. Зам.-председател на ОбС от квотата на БСП, приближен на Гергов.

4. Атанас Баташки

Лекар, син на Илия Баташки. Представител на анти Гергов крилото в местната БСП.

5. Димитър Ангелов Чолаков 

Собственик на „Автотранс Чолаков 2000“, която обслужва по договор с Общината 7 линии от градския транспорт. Беше общински съветник от „Съюз за Пловдив“ на Дани Каназирева, но мина в БСП. Близък е с Николай Радев. 

6. Добромира Стефанова Тошева 

Председател на БСП в р-н „Тракия“, финансов контрольор на ДКЦ 5 в „Тракия“. 

7. Йордан Василев 

Има малък бизнес в IT сектора и полиграфията. Председател на БСП в р-н „Източен“, един от кандидатите да заеме мястото на Гергов като областен лидер на БСП

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?