Следвайте ни

В общинския съвет: БСП излиза от сянката на Гергов

viber icon

Години наред се смяташе, че в местния парламент съветниците гласуваха така, както настоява областният лидер на партията Георги Гергов. На последните избори социалистите се утвърдиха като втора политическа сила със 7 души в ОбС. Сега обаче за групата има ново предизвикателство - да излезе от сянката на Гергов, който вече обяви, че от февруари догодина къса с активната партийна работа. Въпросът е кой ще вземе превес в партията след изборната конференция и доколко ще може да влияе на групата в ОбС, чийто председател отново е Николай Радев, който бе и кандидат на БСП за кмет на изборите през октомври.    

1. Николай Радев

Директор на ЕГ „Пловдив“, преди това дълго време учител в Математическата гимназия. Председател на комисията по транспорт в бившия ОбС. Четири мандата общински съветник.

2. Тодор Стоилов

Председател на БСП в р-н „Централен“. Има малък бизнес, свързан със скрап.     

3. Ангел Иванов 

Преподавател във ВСИ, доцент. Зам.-председател на ОбС от квотата на БСП, приближен на Гергов.

4. Атанас Баташки

Лекар, син на Илия Баташки. Представител на анти Гергов крилото в местната БСП.

5. Димитър Ангелов Чолаков 

Собственик на „Автотранс Чолаков 2000“, която обслужва по договор с Общината 7 линии от градския транспорт. Беше общински съветник от „Съюз за Пловдив“ на Дани Каназирева, но мина в БСП. Близък е с Николай Радев. 

6. Добромира Стефанова Тошева 

Председател на БСП в р-н „Тракия“, финансов контрольор на ДКЦ 5 в „Тракия“. 

7. Йордан Василев 

Има малък бизнес в IT сектора и полиграфията. Председател на БСП в р-н „Източен“, един от кандидатите да заеме мястото на Гергов като областен лидер на БСП

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?