Следвайте ни

БСП без Гергов, когато той реши

viber icon

Трето десетилетие Георги Гергов е дъвка в устите на пловдивчани. Едни го хулят, други казват, че са видели само хубаво от него.

Животът му е жива история на прехода под тепетата. Промените го заварват като началник в свинекомплекса в с. Маноле, тогава - един от най-големите у нас. Изгони ни бай Стефан Стоянов, когато стана ​областен управител още в първите години на демокрацията. "Сините" ни махнаха,  назначиха свои хора за директори и сами ни направиха капиталисти. Трябваше да си гледам семейството, нямаше работа и се захванах с бизнес. Така областният лидер на БСП обяснява житейския си оксиморон на социалист-капиталист. По душа съм ляв, но в бизнеса трябва да си пазарен играч, десен. Член съм на БСП, защото вярвам в идеите <210>. Но не тези на днешния лидер Корнелия Нинова, а онези, истинските, за справедливост, солидарност и социална държава, казва Гергов.

Разбива мита за куфарчетата с пари, създали червените бизнесмени. Нямаше бали с пари и назначени капиталисти. Всичко беше борба за живот, връща лентата към 90-те години на миналия век. Твърди, че успехът никога не идва даром, дори и в държава като България. „Помогнаха, но приятелите, а не партията. Първата ми голяма сделка бе с два кораба царевица. Нямах пари да платя, а имах сигурна реализация. Цяла седмица стоях пред кабинета на Христо Данов в тогавашната „Агробизнесбанк“. Повярва ми и получих голям кредит в долари. Платих, завъртях парите и спечелих. После ми потръгна, а се оказах и човек с търговски нюх. Започнах да инвестирам. Без банка зад гърба си обаче никой не успява. Така е с бизнеса по целия свят“, твърди Гергов. И не се срамува, че е богат на кредити. Имам заеми, но салдото ми е на плюс, пресмята бизнесменът. Със свои фамилни фирми той е собственик на столичния ЦУМ, хотел „Санкт Петербург“ и 51% от акциите на Пловдивския панаир.

Именно Панаирът е голямата му болка. „Не спряха да ме плюят, че съм го откраднал. Пълни глупости. С Йордан Радев, Иван Чомаков и Богомил Бонев спасихме Панаира за Пловдив, защото към имота имаше апетити от големите акули в бизнеса. Досега щяха да са го разпродали. А Панаирът и днес е цял и е за Пловдив, не съм го занесъл вкъщи. Имотът е излъскан, палатите са в отлично състояние и чакат гости за Есенното изложение“, казва Гергов. Признава, че бизнесът с изложенията става все по-труден, а още по-сложно е, когато си ортак с държавата. „Щом чуят, че работата е потръгнала, всички питат за дивиденти. Но не питат как плащам заплатите на хората, когато Панаирът не работи, както стана сега в кризата с коронавируса. Нито как се поддържа имотът и как се плащат данъците“,  отговаря на критиците си бизнесменът.

За партията е ясен - ще си тръгна, когато вече няма какво да дам на БСП. Ще стане, когато аз реша, а не защото Корнелия Нинова или някой друг ми казва да се махам. Готви се за нови битки на политическия терен и вярва, че каузата му си струва. Доволен е, че има голяма подкрепа в редиците на социалистите.

Последната получи от половината депутати на БСП, които реагираха остро след скандално интервю на говорителя на социалистите Александър Симов. В него бившият журналист нападна открито враговете на Корнелия Нинов, сред които Георги Гергов и пловдивските социалисти.

В резултат 41 от 79 червени депутати внесоха подписка за промяна в устава, според която да може и народните представители да предлагат промени в ръководството.

Вносител на подписката е Валери Жаблянов, а сред подкрепилите го знакови лица - Дора Янкова, Драгомир Стойнев, проф. Иво Христов.

Руси Чернев

Руси Чернев

Главен редактор

Руси Чернев е завършил Българска филология. През 1992 г. започва работа във в. „Марица. В периода 1997-1998 е главен редактор на „Стандарт Пловдив“. От октомври 2013 г. е главен редактор на „Марица“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

нина Георгиева

нина Георгиева

12.06.2020 | 13:28

Другия път- когато той реши. Много възмущение набра този "червен" депутат и районен лидер. Може и други да решат вместо него.

Отговори
1 0
Яко

Яко

04.06.2020 | 21:00

Простасопол уно

Отговори
5 0
Иван

Иван

04.06.2020 | 19:21

Платени, поръчкови статии. Свинарят е просто един крадец и майстор на корупционните схеми. Той ни краде, а ние спорим дали е лош...Този човек живее само от кражба и е лош стопанин. Две неща имаше Пловдив - Стария град и Панаира и той дойде от врачанското си село и ги открадна.

Отговори
11 1
Истината

Истината

04.06.2020 | 15:10

СВИНЯТА ЛЕБЕД НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ. - ВЛАДИМИР ВИСОЦКИ. ТРИ ПЪТИ ПРОДАВА ГРАДА НА ГЕРБ. А ТЕ МУ ДАВАТ ДА ЛОЧИ

Отговори
10 1
Ковиданов

Ковиданов

04.06.2020 | 14:15

Чичо Гошо създаде и отгледа Данка. Прати я като подводница в ГЕРБ. После й направи собствена партия, която пък крепеше мнозинството на Тотев. След това я залепи за Зико и пак заедно с Герб измамиха екзитпола и го направиха кмет. Чичо Гошо е като вирус, смъртоносна зараза, обхванала Пловдив. Яде и не пуска.

Отговори
10 2
007 агент

007 агент

04.06.2020 | 12:42

ДАЖЕ ТРЯБВА ДА СА МУ БЛАГОДАРНИ ЧЕ ИМ КАЗВА ИСТИНАТА!!!! ТОВА ЧУПИЛО В БСП СЕГА НЕЩО СЕ Е САМОЗАБРАВИЛО?! ТО НЕ МОЖЕ ДА ТЪРСИШ ГЕРГОВ САМО КОГАТО ТИ ПОТРЯБВА РАМО.... И КОГАТО ЯЙЦЕТО ТИ Е НА ГЪЗА.....ЩЕ ЧУЕШ И КРИТИКИТЕ МУ!? ГЕРГОВ НИЕ В ПЛОВДИВ ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ ТАКИВА ПРЕЛЕТНИ ПТИЦИ КАТО НИНОВА И СИМОВ НЯМАТ ОСОБЕННО ЗНАЧЕНИЕ ЗА НАС.... НИКАКВО ОТКАЗВАНЕ ! НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ПЪТЯ Е ЩИРОК И ДЪЛЪГ......КАКТО КАЗВА НАРОДА ......НИНОВА ОТ ПЛОВДИВ ТИ КАЗВАМЕ: ДРУМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЛКОВА НИ ОМРЪЗНА ОТ ЖЕНСКИ СВАДИ .ТОВА Е ПАРТИЯ ТОВА Е ДЪЛГ... НЕ ТИ ВЯРВАМЕ В ПЛОВДИВ ТОВА Е СТИГА СЕ ПЪНА...........ЧЕ ВЕЧЕ СЕ СПЪНА....ДОКАРА НИ ДО ТАМ ЧЕ ДА НЕ ХОДИМ ЦЯЛО СЕМЕЙСТВО ДА ГЛАСУВАМЕ ЗАРАДИ ТЕБЕ...... А МОЕТО СЕМЕЙСТВО ДАВАШЕ 7 ГЛАСА.....

Отговори
1 5
ДОК

ДОК

04.06.2020 | 11:06

Хитрец и слънчоглед. За ренегат, могат да кажат от СДС, БСП и Герб.

Отговори
20 0
Елма

Елма

04.06.2020 | 10:36

Ами точно панаирът беше в разцвет, г-н Гергов, когато Вие го поехте! Имаше и доста пари в банковите му сметки! А Вие какво направихте: изложенията гаснат едно след друго, персонал почти нямате, но Вие го казахте - интернетът е виновен! А другите панаири в света се развиват напук на интернета!

Отговори
12 0
Бедни, ми бедни комуняги

Бедни, ми бедни комуняги

04.06.2020 | 09:52

Тоя вече е от герб.Бойко му захранва копанята и прасето продава Пловдив на герберугите.Май скоро и членска карта на герб му връчиха.

Отговори
12 1
пловдивчанин

пловдивчанин

04.06.2020 | 08:42

Ха, ето го лидерът на политическия картел, който управлява Пловдив. Създателят и ментор на Данчату. Да се чуди човек кой от двамата е по-отвратителен.

Отговори
13 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?