3906

Борисов в Пловдив: От омраза никой няма да спечели дивиденти

Договорът "Боташ" ще бъде изгоден за България след като Европа спре руския газ

Политическата класа живее в омраза едни към други, но от омразата никой няма да спечели дивиденти, всички губим, ще загубят и хората.  Казал съм - обичай врага си, защото тази омраза ще доведе България до още по-тежки катаклизми. Това заяви Бойко Борисов, който дойде в Пловдив за традиционния бал на ГЕРБ.

 

Лидерът на партията беше посрещнат от кмета на града Костадин Димитров, който е и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. От София пристигнаха и депутатите - Делян Добрев, Томислав Дончев, Рая Назарян, Младен Младенов, Радомир Чолаков, Десислава Трифонова. Сред активистите на ГЕРБ бяха и районните кметове и заместник кметове.

Запитан  как ще коментира  служебния премиер Димитър Главчев да съвместява функциите и на външен министър, Борисов потвърди думите на президента Радев, че Главчев  не знае с какво се е заел.

„Той беше  избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го отпрати на най-висшия пост в държавата. Вие какво мислите , че премиер е лесна работа? Ние досега ставахме премиери с над 100 депутати зад нас. Иска се сила, мощни коалиции, тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата, омбудсман или шеф на БНБ и изведнъж му се дава цялата власт в държавата“, направи паралел бившият премиер. 

Припомни, че за управлението на държавата са се готвели, самият той е бил главен секретар на МВР, два мандата кмет на София, имали екипи. 

Бойко Борисов разкритикува ПП ДБ като заяви, че тяхното управление за десет месеца не даде никакъв резултат. По повод на договора "Боташ", който предизвика скандал, коментира, че той ще бъде изгоден за България след като се спре руския газ.

„Не знам откъде на тези хора им дойде тази омраза и агресия – атакуваха газовия хъб Балкан,“Боташ“, изведнъж тези камъни отидоха в тяхната градина.  Оказа се, че за тези 10 месеца никакви диверсификация не се прави. Как ще обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руски газ влизат в България?  Три години руски петрол с дерогация и погледнете навън – цените същите ли са на дизел и бензин?  Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха.  Кой помогна повече на Путин освен тях? Никой“, питаше Борисов и сам отговаряше. 

Упрекна ПП- ДБ, че за 10 месеца не са направили нищо, за да прекратят договора, ако е бил лош.

„ Ако някой имаше ум в тази държава и мислехме като държавници, щяхме много внимателно да изследваме този договор. Кръвопролитната война в Украйна ще продължи дълго и както се забрани руски петрол, така ще забрани и руски газ. И тогава моята далновидност да закупим 20 % от терминала в Александрополис , огромната инфраструктура на  газовия хъб Балкан или Балкански поток и с другите пристанища на втечнен газ в Турция, Мармара дават на България изключителна  геостратегическа възможност да диверсифицират на 100 % и  Украйна, когато спре руския газ.Всичко това има в този договор. Към днешна дата може и да изглежда неизгоден, но когато дойде забраната за руски газ, това ще бъдат местата, откъдето ще идва газ – Гърция, Турция. Това ще стане, след кат Европа си доправи пристанищата за втечнен газ“, прогнозира Борисов. 

Обобщи, че България има 11 танкера, платени до момента, 1 стои в Турция и нито един не е влязал в България, само руска молекула.Това ли ще обясняват тези евроатлантици, както обичаме да казваме.?  Ние, българите, сме ги платили, но само един е в Турция, другите ги няма. И това при премиер Денков и и министър на енергетиката Румен Радев. И когато казваме дайте да видим какво правим в дългосрочен план, ще съборите енергетиката и отбрана, стана конфликт. И какво се получи? Как се управлява? Става ясно, че много зле, анализира лидерът на ГЕРБ.

 

 

Потвърди, че „Балкански поток“ има свободен капацитет, но отсъди, че липсват експерти и държавническо отношение. Политическата класа трябва да е по-отговорна в стратегически план и да не атакуват днес което е неизгодно, изтъкна Борисов.

80 % от компресорите на целите Балкани са в Балкански поток  в България и това е печатница на пари за българите, а те се спукаха да говорят за пътна карта. Картата е готова, тя е там,под земята, и бълва стотици милиони печалба за държавата, разпали се бившият премиер. 

И допълни пак по адреса на ПП – ДБ : изядоха такъв пердах, че ни е срам, че сме били с тях. 

Припомни защо не са се разбрали за правителство, като отново обвини бившите партньори. 

Борисов увери, че предизборната кампания на ГЕРБ ще бъде изключително позитивна, по повод на изявленията на лидерите на ПП ДБ - Кирил Петков и Асен Василев, че очакват  компромати.

ГЕРБ в Пловдив имат над 100 нови членове, партията е силна, правим училища, детски градини, дигитализация, стадиони, похвали Бойко Борисов. 

На въпрос дали отново ще води листата на ГЕРБ в Пловдив, посочи Костадин Димитров. За нас ще бъде чест, рече кметът и областният координатор на партията. 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
41 коментара
Човек на Радев скочи срещу лидера на ДеБъ: След седенето в скута, обяс

Човек на Радев скочи срещу лидера на ДеБъ: След седенето в скута, обяс

22.04.2024 | 14:29

Човек на Радев скочи срещу лидера на ДеБъ: След седенето в скута, обяснява, че ще бори Пеевски https://demokrat.bg/archives/41649

Отговори
2 0
„Щом самонадеяната неопитност е качество в политиката, нека пробваме и

„Щом самонадеяната неопитност е качество в политиката, нека пробваме и

22.04.2024 | 14:26

„Щом самонадеяната неопитност е качество в политиката, нека пробваме и в медицината“ https://demokrat.bg/archives/41646

Отговори
2 0
пачки и кюлчета

пачки и кюлчета

22.04.2024 | 13:03

Така е, баце! Ние за това ви обичаме, а дивидентите прибирате вие!

Отговори
2 2
Иво

Иво

22.04.2024 | 11:31

Крадец до крадец са се наредили.

Отговори
3 2
Оглеждай се

Оглеждай се

22.04.2024 | 11:03

Виж отзад предателите Бойко, цепят Терб

Отговори
1 2
Дядо Ванчо

Дядо Ванчо

21.04.2024 | 11:19

Тези зад тебе се питат .Ще ядем ли агнешко Бойкооо?

Отговори
6 0
123

123

21.04.2024 | 10:43

Тия 100 нови гербера са роднините на новоназначените калинки в общината

Отговори
6 5
Иска ти се..Да,да..ама НЕ!

Иска ти се..Да,да..ама НЕ!

21.04.2024 | 11:07

И не са сто,а 114 виж видеото от събитието,дето им връчват новите карти..Излагате се постоянно с тия лъжи,цял свят ви видя колко сте жалки,злоби!

Отговори
8 3
Тия,малкото останали шарани,дето въпреки всичките престъпления и кражб

Тия,малкото останали шарани,дето въпреки всичките престъпления и кражб

21.04.2024 | 09:17

Кражби на ОПГ”ПП” продължават да си ги поддържат,ама наистина са ментално болни,по подобие на Кирчо Амфетата и Сие банда престъпни продажници..толкова жалки и низки същества не съм предполагал че има,но явно ги има..въпреки всичко.От все им лъжи тук и злостни кални глупости,дето хвърлят по ГЕРБ,много ясно си проличава безсилието,злобата,аругантността и липсата на всякакви доводи въобще за съществуването им.Те затова и така изтерясало хвърлят обиди,закани и куп лъжи на всяка секунда-нямат нищо насреща,нищо,ни платформа,ни политики,ни възможности,ни експертност,нищо,освен бясното алчно желание за овладяване на безпрекословна власт,пари и контрабанди,злоупотреби и източване на всички финансови ресурси на целият ни народ на гърба на нас,българите с единствена цел-лично присвояване и кражби за своя джоб.Сами се погребаха и почват най-после да го осъзнават амебите самовлюбени,затова са тия плюнки и злоби от безпомощност.Жалки престъпници!Дано ви приберат всичките по затворите и си получите заслуженото,негодяи продажни!Имам и новина за вас-медии правят анкета как биха гласували хората за предсрочния вот,няма да ви кажа къде,като свършат с анкетата,ще обяват.Но от резултатите до момента от близо 3800 души 49% близо са заявили ГЕРБ,14,5%-Възраждане;5,6%-ИТН;там някъде е и БСП..и т.нат,а ПП-забележете-няма и 3%.Хайде,приятен ви ден!

Отговори
8 3
лош човешки материал

лош човешки материал

21.04.2024 | 08:56

....за Карлуково....

Отговори
4 6
Георги

Георги

21.04.2024 | 08:50

Този урод докога ще лъже така нагло?

Отговори
9 7

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?