Следвайте ни

Борисов: В Пловдив не ме разбраха за сините и червени лампи

Ключовата дума е справедливост. Тя е важна, защото хората ни гледат. Това, което е позволено на другите, в БСП – този, който купува гласове в Асеновград, става член на Изпълнителното бюро. Можехме да извадим тази точка от дневния ред... Мен ме боли най-много, заяви Бойко Борисов пред делегатите на Националното събрание на ГЕРБ.

„Предишния път ви говорих за сини и червени лампички. Не ме разбраха тези с къщите за гости, не ме разбраха и други, не ме разбраха и тези в Пловдив... Няма да има милост за никого, защото партията няма да съществува. Ние можем и ни избраха, защото първо бяхме добри полицаи и давахме справедливост. Сега трябва да сме същите”, подчерта Борисов.

Той коментира и успешното председателство на България на Съвета на ЕС. "Ние бяхме фокус, защото избрахме най-трудната задача. На Балканите бяхме място на раздори. За пръв път променихме осите и София в тях влезе с важна задача. Ако Гърция или Македония бъдат председателстващи догодина, това си е един минисъвет...  Затова, Кате (бел. ред. Екатерина Захариева), така реагира моят приятел Ивица. Защото винаги оста е била Атина - Белград и България никога не е чувала и участвала в тези процеси.

„Той ми е добър приятел. Но ги е яд малко. На Балканите завистта винаги е била ясно изразено качество. Но ние ще работим за нашите братя сърби, ще помагаме. Не ти дадох да реагираме силно, защото разбирам колко ги боли сърбите за Косово, разбирам ги, обичам ги. Но в същото време, така или иначе, ако не се разберат с Косово, няма перспектива за региона, не само за тях. Колкото и да е болезнено, там трябва да се вземе окончателно решение”, категоричен бе той.  

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?