71

Борисов с нов фаворит от Пловдив, поверява му да върти изборната кампания

Зам.-кметът на Пловдив Владимир Темелков може да вдигне нивото и да поеме към парламента.

Милионерът, който се отказа от заплатата си в общината, е включен в националния предизборен щаб на ГЕРБ и почти сигурно ще се появи и на избираемо място в пловдивската листа за вота на 9 юни.    

Лично Бойко Борисов обяви, че го е поканил в щаба, като го даде за пример на среща с партийния актив в столичния район "Оборище".

“Пловдив има много добър заместник-кмет, който прави умен град и модерни политики, които хората искат”, не спести похвалите лидерът на ГЕРБ.

Владимир Темелков, чийто ресор като заместник на градоначалника Костадин Димитров е дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование в Община Пловдив, засега е в отпуск, но в следобедните часове пак се връща в кметството, за да не изостава работата.

Активисти на ГЕРБ коментират, че за първи път пловдивчанин участва в националния предизборен щаб на партията. Като любимец на Борисов Темелков не само ще поеме към парламента, но може да се превърне и в едно от новите водещи лица на партията.

„ Много благодаря на нашия лидер за доверието. Участието в Националния щаб е огромна отговорност, задължение и възможност да направим стъпка напред”, заяви Темелков пред "Марица" по повод поканата  на Борисов.

„Предизборната кампания на ГЕРБ ще бъде организирана изцяло позитивно, с истински стъпки към стабилизиране и еволюция на страната, включително по темите ми - образование, дигитализация, модернизация. Образованието е в основата на успеха и високия стандарт на живота. Ние ще предложим решения от най-добрите практики в света и ще можем много бързо, в рамките на няколко месеца да ги въведем у нас, за да могат гражданите да получават изключително бързи и качествени услуги. В сферата на дигитализацията ще покажем услуги, които досега е нямало и които ще спестяват на хората изключително много време”, увери Владимир Темелков.

Запитан вярно ли е, че ще бъде включен в партийната листа за Пловдив, заяви, че не е моментът да коментира. И напомни, че  предстои списъкът с кандидат-депутатите да бъде съставен и одобрен от централното ръководство.

„Има време да се определят кандидатите. Целта е ГЕРБ да спечели максимално много депутатски места в 50-то Народно събрание, гласът на Пловдив да се чува на национално ниво и Пловдив да има силно лоби в София за големите си проекти, насочени към гражданите и бизнеса”, подчерта Темелков.  

Според него е логично ГЕРБ да изпреварва всички политически конкуренти, както показват социологическите проучвания.

„Хората искат нормализация и бързи крачки напред. Повече не им се слушат общи приказки. Искат решения, които само нашата партия може да даде поради огромния си експертен потенциал, който аз виждам на срещите. В ГЕРБ има брилянтни умове. Най-важното е, че в лицето на г-н Борисов ние имаме истински лидер и идеолог, какъвто няма нито една друга политическа формация, и който ние следваме. Нуждаем се от спокойствие, еволюция и ясни решения и скоро ще ги дадем”, изтъкна Владимир Темелков.

Очакванията му са, че Бойко Борисов ще спази традицията да води листата в Пловдив, за което вече му беше отправена покана. „Той обича града, което в последните години се вижда много ясно, и ако откликне, за нас ще бъде чест”.

Предприемач с успешен строителен и IT бизнес, Темелков най-напред е членувал в софийската организация на партията, след това се е прехвърлил в пловдивската. На зам.-кметския пост беше назначен, след като Костадин Димитров беше избран за кмет. Прочу се като милионер в местната власт, след като сам оповести публично за спестените пари от частния бизнес и обеща да дарява заплатата си за нуждаещите се.

Оцени новината

Оцени новината
2.2/5 от 14 оценки
2.2/5 от 14 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
46 коментара
Делян Пеевски

Делян Пеевски

04.05.2024 | 08:07

Този ще краде от вас за нас, аз наредих на тиквата да го сложи

Отговори
2 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 08:06

Пак ще ми пълни чекмеджето

Отговори
2 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 08:06

Чекмеджета пълни хахахаха хахахаха

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 08:06

Ще ми носи кюлчета

Отговори
1 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 08:05

Важното е да ми е пълно чекмеджето

Отговори
1 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 08:05

Чекмеджета пълни хахахаха

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 08:05

Чекмеджета пълни

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 08:05

Този ще ми пълни чекмеджето хахахаха

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

04.05.2024 | 08:05

Този ще ми пълни чекмеджето

Отговори
0 0
Делян Пеевски

Делян Пеевски

04.05.2024 | 08:04

Аз му наредих така

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?