Следвайте ни

Борисов: Политиците да си мерят приказките  

 

МИНЕРАЛНИ БАНИ .  Не приемаме езика на омразата, който се чува напоследък. Винаги сме били за етническа толерантност и за това всички хора в България да живеем при еднакви условия. Няма по-страшно нещо от езика на омразата тук на Балканите. Ако това говорене продължи, такава експлозия ще последва, че ще бъде страшно. Това премиерът Бойко Борисов, който участва в работата на регионалната академия на МГЕРБ „10 години България в ЕС. Реални политики за страната, противодействие на спекулата”. Тя се провежда в Минерални бани.

Премиерът призова партньорите си в управлението, и ДПС да си мерят приказките. Бойко Борисов заяви, че изборът на момента за искане на вот на недоверие е избран неслучайно. „Защо искат вота точно в началото на Председателството?! И как би изглеждала страната ни, ако този вот успее, със служебно правителство и в предизборна кампания, каза той.  Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че в партията никога по никакъв повод не са обсъждали коалиция с БСП и подчерта, че това е поредната фалшива новини.

 „Конформизмът и фалшивите новини днес са част от инструментариума на БСП и ДПС. Само фактът, че от БСП искат да закрият комисията за досиетата показва, че тази партия иска да заличи следите от миналото, а ние искаме точно обратното. Ние искаме младите хора да знаят какво се е случило преди, за да могат да вземат важните решения за бъдещето, заяви зам. – председателят на партията Цветан Цветанов.

Радвам се, че сте избрали именно в тази община да се проведе тази среща, защото тук съотношението мюсюлмани-християни е 60:40. А фактът, че ние сме тук, показва нашето отношение към етносите в България и същността на политиката ни по отношение на етническите групи”, каза Цветанов.
В дебата по темите за реалните политики и противодействието на спекулата се включиха още зам.-председателят на НС Цвета Караянчева, областният координатор на ГЕРБ Хасково и депутат Делян Добрев, народните представители от ГЕРБ Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, министърът на МРРБ Николай Нанков, евродепутатите Ева Майдел и Андрей Новаков, областният управител на Хасково Станислав Дечев и др.

Конформизмът и фалшивите новини днес са част от инструментариума на БСП и ДПС. Само фактът, че от БСП искат да закрият комисията за досиетата показва, че тази партия иска да заличи следите от миналото, а ние искаме точно обратното. Ние искаме младите хора да знаят какво се е случило преди, за да могат да вземат важните решения за бъдещето. Това заявих днес по време на откриването на регионалната политическа академия на МГЕРБ в Минерални бани, област Хасково. Двудневният форум е под надслов „Десет години България в Европейския съюз - реални политики за страната и противодействие на спекулата“ и се организира от МГЕРБ с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“. Казах още, че през 2015-2016 година БСП вече се е подготвяла с фалшиви новини за наближаващите президентски избори и е изпълнявала този план целенасочено и организирано. Ние обаче успяхме да им се противопоставим за парламентарните избори, когато разкрихме техните фалшиви профили и медии. Посочих, че в момента в страната има два полюса: на истината и на лъжата. ГЕРБ категорично избира истината и затова с форуми като днешния трябва да се борим с фалшивите новини.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?