Борисов похвали Здравко Димитров за Асеновградско СНИМКИ

Премиерът Бойко Борисов похвали Здравко Димитров за изпълнението на Асеновградско шосе. "Доволен съм от свършената работа", обърна се той към Областния управител, който го посрещна малко по-рано днес на кръговото за Куклен. Борисов дойде да инспектира изпълнението на пътя заедно с вицепремиера Томислав Дончев и двама от най-важните си министри - на финансите Владислав Горанов и на регионалното развитие Николай Нанков. По думите на премиера Пловдив и Асеновград вече били едно. Освен това било истинско удоволствие да се кара в този участък. Той уточни, че след приключването на Асеновградско максимално допустимата скорост по пътя ще се вдигне от 60 на 90 км. Цялото трасе пък ще бъде осветено. „Карайте внимателно, защото това изкушава. Моля ви се, предайте на хората, които карат по тези пътища. Много изкушава да се кара бързо. Направихме този път, защото имаше най-много катастрофи и убити. Това е най-натовареният път в България. И сега понеже е толкова мазен и хубав, изкушаваме се“, призова министър-председателят.

До разширяването на пътя Пловдив – Асеновград се стигна след стотици катастрофи и десетки загинали. Само три години по-рано при челен сблъсък между лек автомобил и такси трима души загинаха на Асеновградско шосе. През 2008г. пък 7 души станаха жертва на пътно-транспортно произшествие именно в този участък. В следствие на челния удар и двете коли бяха обхванати в пламъци, а пострадалите изгоряха. Това са само няколко от многото инциденти, които се очаква да намалеят след разширяването на участъка.

По трасето Пловдив-Асеновград вече е положен последен износващ пласт асфалт. Довършена е и хоризонталната маркировка. Предстои да бъдат изградени локални платна и останалите кръгови, които не са в първоначалния проект. В момента върви обществена поръчка за 17 млн. лева за избор на изпълнител. "Най-големият проблем е е в липсата на Околовръстно шосе", каза премиерът. Затова, премиерът, заедно с министрите минал цялото околовръстно и дори спрял да покаже тапата на Скобелева майка. „Трябва да се направи околовръстно. Иначе тези заводи ще блокират града. Смятаме го по 20 млн. лв. на възел. Изключително важно е да направим и новия лъч от Скобелева майка”, каза Борисов. Той е пуснал запитване и към кмета Иван Тотев за нуждата от нов мост.  Той обаче каза, че ще изчака кметът и областният управител да се разберат дали и къде трябва. Освен това ще започне и рехабилитация на пътя Асеновград-Кърджали. За това са предвидени 33 млн. лева. „Ако няма обжалване, почваме още есента“, допълни зам-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Междувременно премиерът бе посрещнат от пловдивчани с лозунги, на които беше написано "ГЕРБ с Борисов напред ".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
И

И

21.05.2019 | 22:52

Абе, че не е съвъшенно не е, ама е по-добре от преди

Отговори
0 0
Пловдивски Бастун

Пловдивски Бастун

20.05.2019 | 16:10

Тия всичките са идиоти... Велико шосе със умряло начало. Трябваше да минат в 18:00 през кръстовището с околовръстното и тогва да ми обясняват колко е велико Асеновградско

Отговори
1 0
Мишев

Мишев

20.05.2019 | 15:57

Междувременно премиерът бе посрещнат от пловдивчани с лозунги, на които беше написано "ГЕРБ с Борисов напред ". - А защо не с Цвъки и протежето му Тотев напред? Два мандата вече Пловди цъфти и процъфтява! Усвояват се десетки милиони! Има "Умни светофари", електронна система в градския транспрт, чист въздух, нови паркове, нови "пеещи фонтани", нов зоопарк, нов площад .... Така че, с Цвъки и Тотев...

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?