Следвайте ни

Борисов: Бизнесът в Пловдив трябва да е доволен ВИДЕО

viber icon

"Бизнесът в Пловдив трябва да е доволен, защото тук ще идват много туристи." Това предрече оптимистично Бойко Борисов при посещението си на Голямата базилика и площад "Централен" в Пловдив. Премиерът бе придружаван плътно от Здравко Димитров, областен управител и кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ, и вицепремиера Томислав Дончев.

Годишната издръжка на Голямата базилика е 300 хил. лева, но се надяваме скоро обектът да започне да се самоиздържа, тъй като тук се очаква да се отбиват много туристи, посочи премиерът. Той разгледа античните мозайки и се здрависа сърдечно с работниците по обекта. През цялото време край него бе Нанси Шилър, изпълнителен директор на фондация "Америка за България".

По пътя от Базиликата към площад "Централен" премиерът на няколко пъти бе спиран от пловдивчани за снимки с децата. Борисов се изненада колко е преобразен площадът. "Тук вечер е пълно с деца и родители, превърна се в любимо място за срещи на пловдивчани", обясниха на Бойко неговите придружители. От своя страна, премиерът заключи, че Пловдив има привилегията да е сред живите градове, легнали върху уникална археология. 

"Това не е предизборна обиколка, посещението ми беше планирано", уточни Борисов пред пловдивчани.

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?