Следвайте ни

Боил Банов праща проверка за паветата на ул. "Отец Паисий"

Специалисти от Инспектората на Министерството на културата ще проверяват защо се премахват паветата от ул. "Отец Паисий" и  на какво основание в Община Пловдив е взето решение  те да  бъдат заменени с други, които вече са извадени от бул. "Васил Априлов" и Коматевско шосе.  Сигналът  е подаден до министъра Боил Банов от бившия кмет на Пловдив, сега народен представител от коалиция "Обединени патриоти" Славчо Атанасов. Министърът е уверил Славчо Атанасов, че незабавно  ще разпореди проверка.

Идеята на кмета Иван Тотев е с паветата от ул. "Отец Паисий" да бъде направена нова  настилка на улиците в Тютюневия град,, защото те са с продълговата форма и повече подхождат на бъдещия арт квартал. В участъка от ул. "Съборна" до ул. "Станислав Доспевски" паветата вече са махнати. Ремонтът започна преди няколко дни.

"Недопустимо  е  паветата да се местят от улицата, която попада в архитектурно - историческата зона а града.  "Отец Паисий" трябва да си запази автентичния вид ", категоричен е  Славчо Атанасов.   "Абсурдно е! Ул. "Отец Паисий" е свързана в един ансамбъл със Стария град и  настилката трябва да си остане такава, каквато е била сложена преди 80 години. А и не виждам защо се прави тази рокада",  възмутено коментира  издателката Божана Апостолова. 

Илияна Караланова

Отговорен редактор - marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Арх

23.07.2019 | 19:59
0 0

Паветата ли? Криво наредени, улицата стеснена, та паркоместата покрай Главната станаха наполовина, тротоарите разширени уж, но всъщност неч защото колчетата на Тотев пак ги стесниха. Всичко беше да се опукат едни пари и да си ги поделят. Като всичките Тотеви ремонти впрочем.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?