Битка в БСП: Д-р Емил Караиванов  се изправя срещу Атанас Петков за лидерски пост

Поредната битка между двата лагера в БСП - привържениците на Корнелия Нинова и защитниците на Георги Гергов - върви в момента в Голямата къща на партията на ул. "Кръстьо Пастухов" в Пловдив.

В състезанието за поста на областен лидер на БСП един срещу друг са изправени д-р Емил Караиванов, бивш кмет на Асеновград, и активистът на партията Атанас Петков.

Преди два дни  привържениците на Георги Гергов  изразиха мощната си подкрепа за него и се противопоставиха на Корнелия Нинова за изключването му от партията

Гласуването започна по обяд,  след като през декември ръководството на  БСП обяви заседанието, на което беше избран за председател Атанас Петков, за нелегитимно.  Поддръжниците на Корнелия Нинова подкрепят д-р Караиванов, а хората на Георги Гергов - Атанас Петков.

Право на глас имат 79 членове на Областния съвет. Изборите са тайни, но са организирани  присъствено в пловдивската централа на партията.

Георги Гергов засега си остава член на БСП и нейният градски лидер. Той също участва в  днешните избори.  

Гласуването за предложението на Изпълнителното бюро на БСП за изключване  на Гергов  от партията продължава, докато всичките 186 членове на Националния съвет не упражнят правото си на вот.  В първия ден  против Гергов  бяха се обявили 111 членове, но защитниците на бизнесмена настояха за спазване на устава, който изисква  всички да изразят своята позиция. Гласуването за членството на Георги Гергов  ще продължи до 12 януари. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Васил Коларов

Васил Коларов

09.01.2021 | 15:44

Няма отърваване от тоя паразит Г.Г.Всички негови амеби в момента са ангажирани да пречат в БСП да има честни избори!Този А.П. дължи пари на Г.Г. и ако се издъни ше трябва да ги връща с лихвите!Там всичко е корупция и защита на личните интереси на Г.Г.!

Отговори
4 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?