Следвайте ни

Битка в БСП: Д-р Емил Караиванов  се изправя срещу Атанас Петков за лидерски пост

viber icon

Поредната битка между двата лагера в БСП - привържениците на Корнелия Нинова и защитниците на Георги Гергов - върви в момента в Голямата къща на партията на ул. "Кръстьо Пастухов" в Пловдив.

В състезанието за поста на областен лидер на БСП един срещу друг са изправени д-р Емил Караиванов, бивш кмет на Асеновград, и активистът на партията Атанас Петков.

Преди два дни  привържениците на Георги Гергов  изразиха мощната си подкрепа за него и се противопоставиха на Корнелия Нинова за изключването му от партията

Гласуването започна по обяд,  след като през декември ръководството на  БСП обяви заседанието, на което беше избран за председател Атанас Петков, за нелегитимно.  Поддръжниците на Корнелия Нинова подкрепят д-р Караиванов, а хората на Георги Гергов - Атанас Петков.

Право на глас имат 79 членове на Областния съвет. Изборите са тайни, но са организирани  присъствено в пловдивската централа на партията.

Георги Гергов засега си остава член на БСП и нейният градски лидер. Той също участва в  днешните избори.  

Гласуването за предложението на Изпълнителното бюро на БСП за изключване  на Гергов  от партията продължава, докато всичките 186 членове на Националния съвет не упражнят правото си на вот.  В първия ден  против Гергов  бяха се обявили 111 членове, но защитниците на бизнесмена настояха за спазване на устава, който изисква  всички да изразят своята позиция. Гласуването за членството на Георги Гергов  ще продължи до 12 януари. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Васил Коларов

Васил Коларов

09.01.2021 | 15:44

Няма отърваване от тоя паразит Г.Г.Всички негови амеби в момента са ангажирани да пречат в БСП да има честни избори!Този А.П. дължи пари на Г.Г. и ако се издъни ше трябва да ги връща с лихвите!Там всичко е корупция и защита на личните интереси на Г.Г.!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?