Бареков иска да изгонят кмета Тотев от властта

Николай Бареков и Гражданско сдружение „Филибелии за национално Съединение” подадоха сигнал до етичната комисия на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов срещу кмета на Пловдив Иван Тотев. Основната им цел е отстраняването му от месната власт, изкореняване на този престъпен и корупционен модел на управлeние и недопускане града отново да попадне в ръцете на Тотев или някой негов слуга, който да продължи да обслужва интереси на фамилията му и развитието на финансовата схема, наречена „Фирмата на мама Роза”.

 „С обявяването, че няма да се кандидатира за следващ мандат, Тотев се опитва да се измъкне безнаказано, като мястото му се заеме от някой негов заместник, който ще бъде изцяло на негово подчинение”, заяви Бареков и категорично подчерта, че лично той и всички омерзени граждани на Пловдив ще напрaвят всичко възможно това да не се случи.

В документа бившият евродепутат и местни активисти разкриват моралното разложение, арогантното поведение и невъобразимото забогатяване на кмета на града Иван Тотев и неговата фамилия. „Всичко описано в настоящия сигнал е подавано до държавното обвинение през годините, но внимание никой не обърна, което доказва, че градската прокуратура под тепетата е в пълна симбиоза с местната власт и осъществяваше прокурорски чадър”, разкри Бареков.

„Фамилията Тотеви превърнаха Пловдив в донор за техния семеен бизнес, известен като „Фирмата на Мама Роза”, всички факти и обстоятелства около това лице създават напълно основателни съмнения, затова че използва властта, за да облагодетелства себе си и роднините си, а не да благоустроява града, макар да получава значима държавна помощ през последните 8 години”, се казва в документа, като се подчертава, че кметът на Пловдив е затвърдил идеята, че гражданското общество няма никакви сили да противодейства на делата му.

 Откакто застава начело на града фамилията вдига огромен хотел, построява и бизнес сграда до него, придобива къща, вила и апартамент в гръцки курорт, закупува земята под "Каменица" и започва да вдига жилищни и офис сгради, се конкретизира още в сигнала.

В документа са изложени  всички онези факти и обстоятелства, които водят до напълно основателни съмнения, затова че кметът на Пловдив Иван Тотев погазва българското законодателства, ощетява гражданите с цел лично облагодетелстване и  не спазва етичните правила на поведение на човек, заемащ позицията на градоначалник. „Чрез действията си лицето Иван Тотев разрушава общественото доверие в морала и професионализма както на местната власт като цяло, така и управляващата партия на национално ниво, чийто представител е самият той”, се казва в него.

Подробно в документа, адресиран до председателя на етичната комисия на ГЕРБ Валентин Радев и премиера Бойко Борисов, са разкрити всички онези престъпни финансови схеми, чрез които фамилия Тотеви натрупва значително богатство във времето, в което Ивана Тотев заема поста градоначалник на Пловдив. Става въпрос за милиони левове. В схемата участват освен майка му и брат му, и широк приятелски кръг на кмета, който се ползва с изключителни привилегии в града. Освен изисканата щателна проверка на местно ниво, в сигнала се подчертава, че относно изнесените факти и обстоятелства, които създават основателни съмнения за огромни злоупотреби с европейски средства, ще бъде сезирана Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, след встъпването й в длъжност.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Здравчева

Здравчева

26.07.2019 | 21:53

Бареков е прав, но със зико, нищо няма да се промени!

Отговори
12 6

26.07.2019 | 20:21

Капута има да връща милиони на Цветан Василев.

Отговори
9 2
Прокуратура

Прокуратура

26.07.2019 | 19:42

За много неща Бареков може да е крив,но тук има пълно право и евала му,ако успее да разклати пасмината,покрита с „чадър” лъжци и крадци на Мамин.Целият модел да си ходи с всички назначени крадливи дупеблизци.И..на топло..!!

Отговори
14 11
Пичага

Пичага

26.07.2019 | 19:34

Баси смешкото ...

Отговори
13 4
Иван

Иван

26.07.2019 | 19:19

Понякога се чудя кой е по-големият боклук - Барека или Мамин Ваньо.

Отговори
8 8
хаха.

хаха.

26.07.2019 | 18:15

дудука се е превъзбудил.щялда сваля кмета.абе боклук първо си изчисти изпражненията от лицето си бе льольо

Отговори
18 10
@

@

26.07.2019 | 18:03

Тоя плашливец плаши куче с кокъл

Отговори
14 10

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?