4232

Асен Василев в Пловдив: Само Бойко Рашков направи честни избори, няма да взаимодействаме с ГЕРБ

Изчерпана е подкрепата, която може да получим от ГЕРБ. Това каза пред журналисти в Пловдив бившият финансов министър и депутат от ПП Асен Василев, предаде репортер на "Марица" на въпрос дали от партията са готови за коалиция след изборите. 

Той припомни какво се случи след последните три пъти, в които излизахме на избори. 

"Първият път се формира мнозинство. При вторият път ГЕРБ като победители така и не формираха. В третия парламент имахме избор дали да се провали или не мнозинството. Те даже отказаха да подпишат споразумението, така че лично не очаквам да взаимодействаме с ГЕРБ. Освен ако там не стане изключително драматична промяна, която да позволи да се случат желаните от нас реформи в страната. Това ще означава службите да не се използват като бухалки, да има честни избори и т.н. Честни избори имахме само по време на Бойко Рашков, след това никой министър не е направил такива", посочи Асен Василев. 

На въпрос дали се притеснява от разрасналия се скандал, свързан с пудели, часовници и контрабанда, той отговори, че не се притеснява от нищо. 

"Това, което аз не виждам в този скандал е, че ако има такава контрабанда, то значи, че някой е вдигнал граничната бариера, че някой шеф на граничен пункт си е затворил очите. Или че от ДАНС не са разбрали, или че и те са си затворили очите. Нека видим цялата истина и фактите. Да се разбере кой всъщност си е затваря очите",  коментира още Василев. 

Очаквайте подробности! 

Снимки: Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
2.8/5 от 10 оценки
2.8/5 от 10 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?