Следвайте ни

Арх. Невена Балчева поема градоустройството

viber icon

"Специалист с голям опит и практика в градоустройството." Така Здравко Димитров определи арх. Невена Балчева, която поема ресор Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции. 

Според кмета арх. Балчева може да отговори на предизвикателствата на развиващия се Пловдив и произтичащите от това проблеми  -  презастрояването, липсата на места за паркиране, озеленяването. Назначаването на арх. Балчева е важно и с оглед на предстоящото обсъждане на проекта за Общ устройствен план на Пловдив.    

Арх. Балчева е родена във Велинград, но е израснала в Пловдив. Тук е завършила ЕГ "Пловдив", а след това и архитектура в София.  

От 1979 г. до момента се занимава с градско планиране като проектант. Има и богат административен опит. Била е главен архитект на "Тракия" (тогавашното Пето кметство), два пъти шеф на дирекция "Устройство и  планиране" към Община Пловдив в периодите 2000-2007 и 2012-2016 г.   

В Общината идва от частния сектор, където като проектант на свободна практика е автор на общите устройствени планове на редица български градове. Работила е по застроителните планове на няколко пловдивски квартала. Има и международен опит в проектирането на 3 жилищни комплекса в град Аден, Йемен. 

"С арх. Балчева начело важните дирекции и отдели, свързани с градоустройството и общинската собственост, ще имат отличен ръководител, а гражданите и предприемачите могат да очакват бърза и открита работа и обслужване", каза при представянето <210> кметът Здравко Димитров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?