Следвайте ни

Анкета на "Марица": Кой да оглави Общинския съвет

viber icon

Александър Държиков, бивш общински съветник и зам.-кмет, ще бъде предложен днес от  ГЕРБ  за председател на градския парламент. „Марица” попита представителите на основните групи  дали ще подкрепят кандидатурата на инж. Държиков. 

 

Николай Радев /БСП/: Не можем да подкрепим човек на ГЕРБ

 

Няма да подкрепим кандидат на председател на ОбС, предложен от ГЕРБ. Това е преяждане с власт. Имаме решение на градската партийна организация по въпроса. В същото време не смятаме, че наш кандидат има шансове да спечели гласуването и затова няма да правим предложение. 

Георги Титюков /Кауза Пловдив/: Диалогичен е, ще се справи

Нашата група ще подкрепи Александър Държиков, защото е диалогичен, с богат административен опит и ще се справи като председател на Общинския съвет. Познаваме се като колеги, защото сме работили заедно. Наясно е с проблемите на града и особено с най-актуалните - транспорт и трафик.

Евелин Парасков /Съюз за Пловдив/: Балансиран и възпитан човек

"Съюз за Пловдив" категорично отказа да издига председател на Общинския съвет от групата си. Ние ще подкрепим Александър Държиков, когото познаваме като изключително възпитан, делови и балансиран човек. Той никога не е изпадал в конфликтни ситуации. Компетентен е и ще има търпението да изслушва съветниците, което е необходимо. Даваме нашата подкрепа не с оглед на партии, а за личността. 

Георги Колев /ЗС "Александър Стамболийски"/: Добър администратор и с лекота би се справил

Все още категорично решение по въпроса дали ще издигнем кандидатура нямаме. Ще вземем това решение в ранната сутрин на понеделник. А пък по отношение на това какъв кандидат бихме подкрепили, всеки един от колегите в ОбС е достоен да изпълни тази позиция. Работата на общинския председател е работата, която върши всеки общински съветник, натоварен с малко повече проблеми от административен характер. Отново се преглеждат всички преписки, отново се разпределят, това, което прави общинският съветник в работата си, прави и председателят, само че ангажиран и с администрирането на този процес.

Така че много достойни хора има! Г-н Държиков, който ще бъде предложението на ГЕРБ, е много добър администратор, с много голям опит, с удоволствие и лекота би се справил с работата като председател на ОбС.

Слави Георгиев /НФСБ - ВМРО/: Ще решаваме днес

Не сме говорили предварително с колегите и ще решаваме сутринта, преди сесията.

Йордан Иванов /Демократична България/: Няма прозрачност

Зная малко за работата на Александър Държиков. Но ме учудва, че липсва публично обявена кандидатура, няма политики, не се водят разговори. Няма визия за работа в Общинския съвет и прозрачност, каквото беше обещано в предизборната кампания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?