Следвайте ни

Анкета: Да се намали ли субсидията за партиите на левче за глас

viber icon

Георги Стаменов, председател на районната организация на ГЕРБ и кмет на „Централен”:

 

                     Твърдо подкрепям премиера Борисов 

Щом премиерът Бойко Борисов така е преценил, твърдо го подкрепям. Партията ГЕРБ е създадена, за да направи живота на хората по-добър и тези средства, които ще бъдат спестени от партийните субсидии, ще бъдат дадени за детски градини и ясли, както каза министър-председателят. Смятам, че намаляване на субсидията няма да се отрази зле върху дейността на ГЕРБ. И сега всеки наш член работи без заплащане. Ще се издържаме от членски внос.

 


Борислав Инчев, председател на градската организация на ВМРО - БНД:

 

                                    Рискуваме партиите да яхнат бизнеса 

Колкото членска маса и да имат, партиите не могат да покрият разходите. Ние нямаме лъскави офиси и излишен партиен апарат. Не бива да се залита в крайности - от 11 лева на глас сумата да стане един лев.  Но може да се обсъди редуцирането й до оптимални граници, за да могат партиите да функционират.  Тази тема трябва да бъде обсъдена, защото ако се вземе решение за едно левче, може да се появят партии на бизнес основа, което ще води до лобизъм в парламента в полза на определени компании или бизнес групи.

 

Захари Георгиев, член на градския съвет, бивш общински съветник и депутат:

                                          Няма да могат да си плащат наема

Орязването на субсидията цели да бъдат елиминирани политическите опоненти на ГЕРБ. Реално с тези пари - едно левче на глас - партиите няма да могат дори да си плащат наемите за клубната база. Демокрацията предполага, че трябва да има партии и те по някакъв начин да функционират, затова им се предоставя държавна субсидия. Защо, когато хванат някой, че купува гласове от името на една или друга партия, не им отнемат субсидията?

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

сладък

сладък

13.06.2019 | 19:33

Точно такива като Захари Георгиев които цял живот са на партийна хранилка най много реват.

Отговори
1 0
Стефанов

Стефанов

12.06.2019 | 09:44

Колкото за наемите това е кьор фишек работа . Тези партийци какво искат - всеки офис с коли - секретарки. Пари за развлечения- командировки извън БГ- за подкупи по време на избори..... Извод - всеки един който се пише за партиец ДА СИ ПЛАЩА за каквото си иска....Говорят за страх от монополите - ами какво сте направили - ЗАЩО ТЕЗИ ЕРП - не са изгонени от БГ. Тази пиклива американска ТЕЦ ????? Пари има за какво ли не ????? Интересно - защо ИЗОБЩО НЕ СЕ коментира темата монополи. Никой насила не е докаран в БГ- никой насила не е накаран да прави нещо.....

Отговори
1 0
gogo

gogo

11.06.2019 | 23:18

ГОШО 06.06.2019 | 7:57 НЕ КУПУВАЙТЕ В КАМЕНИЦА ХИЛ...ЗЕМЯТА Е ОТРОВЕНА ОТ БИВШИЯ ЗАВОД...НИКОЙ НЕ ПОИСКА И НЕ НАПРАВИ НЕОБХОДИМАТА ЕКСПЕРТИЗА ПРИ ПРОМЯНАТА НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО...ОТРОВАТА ОТ БИВШИЯ Е ПРОНИКНАЛА ДЪЛБОКО И АКО ЖИВЕЕШ ТАМ СИ ОБРЕЧЕН...

Отговори
0 0
Георги

Георги

11.06.2019 | 16:01

Позицията на ГЕРБ е позиция на силата, а плачът на малките е жалко скимтене, че им отнемат кокалчето. Може би ББ има ясната цел да "заличи" все още "живите" си опоненти, но кои са те? Дали ударът е срещу т. нар. "патреоти" или срещу опитващата да се изправи десница в България? Сега всички вкупом "плачат", че няма да могат да финансират организационния живот на партиите си и ще попаднат в "олигархични зависимости". Е добре де, а сега не са ли олигархично зависими? Докато партиите в България носят гласно или негласно името на "вожда" и се наричат партията на тоя и партията на оня, винаги ще има олигархични зависимости. На всичките плачещи искам да кажа само, че политическа партия, изповядваща демократични ценности няма как да бъде лидерска или вождистка. Политическите партии принципно се формират на доброволен принцип и всеки пълнолетен гражданин има правото да решава за себе си дали иска или не да е партиец. Е, като иска да е партиец, да дава и финансов принос. Всички ние, останалите данъкоплатци, не сме длъжни да финансираме политическите стремления на част от обществото.

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?