Държиков фаворит за председателското място в Общинския съвет

Александър Държиков е фаворит за председателското място в новия Общински съвет на Пловдив. От вчера бившият зам.-кмет с ресор култура вече е член на местния парламент. Той бе на 24-о място в листата на ГЕРБ, но влезе в ОбС след поредица от рокади в листата на партията. Държиков е добре приет в ГЕРБ, а освен това се ползва с доверието и на останалите си колеги в Общинския съвет.  

Вчера местният парламент се попълни окончателно с решение на Общинската избирателна комисия.

Най-големите промени са именно в групата на ГЕРБ. От нея излизат избраните за кметове Здравко Димитров на Пловдив, Георги Стаменов на "Централен",  Иван Стоянов  на "Източен" и Димитър Колев на "Западен", както "Марица" вече писа. По-рано, след първия тур удостоверение за кмет е издадено и на спечелилия тогава Костадин Димитров /"Тракия"/.  По закон те не могат да съвместяват кметската длъжност с тази в местния парламент и трябва да отстъпят местата си на следващите в листата.

Оставки от Общинския съвет са подали Лариса Кътова, заместник-кмет в "Северен", и Фиданка Кацарева от ГЕРБ. Лариса Кътова е предпочела да остане в районната администрация на същата длъжност. Фиданка Кацарева ще продължава да заема службата си в АМТИИ. 

Вместо тях в групата на ГЕРБ влизат Ангел Славов, Иван Вичков, Анета Господинова, Емил Русинов и Александър Държиков.

Ангел Славов, който оглавяваше Общинския инспекторат, остава общински съветник. Вчера той е подал молба за напускане. Зам.-кметът по култура и туризъм Александър Държиков ще бъде освободен днес от поста и също ще полага клетва на тържествената сесия на Общинския съвет в понеделник.

Общинската избирателна комисия е отписала от Общинския съвет  водача на листата на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева, тъй като тя е назначена за областен управител.

Промени има и в групата на местната коалиция НФСБ - ВМРО. Кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов който беше и водач на съветническата листа, е предпочел да се върне в парламента. В Народно събрание той оглавява  комисията за младежта и спорт. Банката му ще заеме Иван Црънчев от ВМРО, както "Марица" писа. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?