Следвайте ни

Александър Държиков: Зелена зона ще улесни паркирането

viber icon

С въвеждането на еднопосочно движение в кварталите  и със създаване на зелена зона  ще се разкрият повече места за спиране. Така председателят на Общинския съвет Александър Държиков /ГЕРБ/ коментира една от мерките за решаването на големия проблем с паркирането,  които се подготвят от  екипът на новия кмет Здравко Димитров.

При еднопосочно движение паркирането е разрешено от дясната страна на улицата, а там, където пътното платно е достатъчно широко, може да се спира и вляво, отбеляза Държиков. Той напомни обаче, че за зелена зона най-напред  трябва да има широк обществен дебат и едва тогава да се гласува промяната в местната наредба за престой и паркиране. 

Предполагам, че гражданите ще са доволни, защото живеещите ще имат сигурно място срещу абонаментна годишна такса, а и  хората, които идват с автомобил по работа, също по-лесно ще си намерят място, каза шефът на местния парламент. 

По думите на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов зелена зона може да се обособи около синята,  тоест в широкия център, но за местата ще се плаща по-малка такса. Както "Марица" писа, в момента шофьорите броят по два лева на час в синя зона, а домуващите си купуват за  60 лева годишен пропуск, за да паркират  на улицата пред жилището си.  Според Тодор Чонов цената в зелена зона би могла да бъде левче на час. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?