Следвайте ни

Александър Държиков: Готов съм да помагам на новия кмет

viber icon

 "Не съм получавал предложение за председател на Общинския съвет, но съм на разположение на новия кмет Здравко Димитров. Готов съм да му помагам в каквато сфера счете за необходимо". Това каза за "Марица" зам.-кметът по култура и туризъм Александър Държиков по повод на евентуалната му номинация за шеф на местния парламент.

Първата сесия  е в понеделник. Александър Държиков е в листата на съветниците от ГЕРБ и ще влезе в Общинския съвет , ако има  промени в състава  на групата. Със сигурност се знае, че от групата на ГЕРБ излизат петима съветници, тъй като са избрани за кметове.

"За мен като председател на предизборния щаб на ГЕРБ ангажиментите свършиха в неделя. От понеделник отново съм заместник - кмет и гледам да си свърша текущата работа. Организираме събитията по Културния календар и подготвяме новогодишната програма. Гвоздеят й ще бъде дует "Ритон". Затваряме шадравана, където  отново ще бъде монтирана коледна  елха, а на  2 декември новият кмет ще запали светлините", разказа Държиков.

Утре Александър Държиков ще изпълнява длъжността кмет, тъй като вече бившият градоначалник е поискал да си вземе кратък отпуск.

Новият кмет Здравко Димитров встъпва в длъжност в понеделник, след като избраните кметове и съветници положат клетва на тържествената сесия в зала "Съединение".

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?