Следвайте ни

Александър Държиков фаворит за председател на Общинския съвет

viber icon

Александър Държиков е фаворит за поста председател на Общинския съвет в Пловдив. Досегашният зам.-кмет по културата беше под номер 24 в листата на ГЕРБ исе придвижи до 19-ото място след излизането от ОбС на новоизбарния градоначалник Здравко Димитров и четирима от районни кметове. ГЕРБ има 17 общински съветници и Държиков влиза в местния парламент след отказването на Лариса Кътова и Фиданка Кацарева. 

Според информция на „Марица“ на първата сесия на Общинския съвет в понеделник именно Александър Държиков ще бъде предложен за председател. Очаква се опитният администрватор да спечели необходимите 26 гласа, за да оглави местния парламент. „Ако Държиков влезе в Общинския съвет, аз съм твърдо „за“ кандидатурата му за председател“, заяви пред „Марица“ новоизбраният кмет на Пловдив Здравко Димитров. 

Самият Държиков коментира, че все още не е общински съветник, но ако това се случи, за него ще е голяма чест да оглави местния парламент. 

Държиков е диалогичен човек с добра репутация във всички политически групи. 

В предишните мандати практиката бе ГЕРБ да не предлага свой човек за председател, в резултат на което Общинският съвет бе ръководен последователно от Илко Николов /МК Бизнес експертен съвет, Новото време и Синьо единство/ и Савина Петкова /МК от инициативен комитет зад Здравко Димитров и Реформаторския блок/.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?