25 делегати от Пловдив участват в конгреса на ГЕРБ

Пловдивската организация на ГЕРБ ще бъде представена на конгреса днес от над 25 делегати.

На партийния форум по право отиват областният управител Здравко Димитров, координаторът за Пловдив и кмет Иван Тотев, депутатите Менда Стоянова, Димитър Лазаров и Атанас Ташков. На форума ще присъстват Спас Гърневски, който е избран в парламента с листата на ГЕРБ, но е от гражданската квота, както и Вежди Рашидов, който е начело на пловдивската листа.

По право във форума участват и председателите на шестте районни структури - кметът на „Централен” Георги Стаменов, бившият депутат и многократно избиран за шеф на предизборен щаб Стефан Дедев („Северен"), общинският съветник Ясен Михайлов („Западен"), директорът на „Чистота" Иван Стоянов („Източен"), кметът на „Тракия" Костадин Димитров и общинският съветник Георги Василев („Южен").

Речта на партийния лидер и премиер Бойко Борисов ще слушат на живо и районните кметове, които не са шефове на партийните структури. Това са Димитър Колев на „Западен", Николай Чунчуков на „Източен"” и Лариса Кътова на „Северен", която замества арестувания титуляр Ральо Ралев.

По двама делегати бяха избрани в районите още преди един месец. Район „Централен" изпраща на конгреса общинския съветник от ГЕРБ Александър Радев, който работи в „Жилфонд", и Петър Ганев, служител в Онкодиспансера.

От район „Северен" за партийния форум заминават директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев и шефът на ЖП възел - Пловдив Гошо Къчков, който е и общински съветник. В „Южен" са гласували за изпълнителния директор на фондация "Пловдив 2019" Кирил Велчев и Георги Юруков - наемател на общинско помещение в сградата на РУМ „Молдавия".

Делегатите от "Тракия" са зам.-кметът Александър Държиков и шефът на "Старинен Пловдив" Йордан Илиев. Пратениците на район "Западен" са Дамян Петров и Димитър Караилиев. Шефът на партийната организация в „Източен" Иван Стоянов се засрами да оповести кои са делегатите от техния район с мотив, че това са партийни работи.

Основната тема на форума е анализът на участието на ГЕРБ във вота за европарламента. Партията на Борисов беше подкрепена в Пловдив от 35% избиратели, което е 10 на сто преднина пред БСП.

В пловдивската организация обаче тръпнат в очакване какво ще каже премиерът за местните избори, какви указания ще даде и кого ще посочи за кандидат-кмет на града. По-печените политици обаче предполагат, че това ще стане ясно едва през септември, въпреки че за местната власт вероятно ще гласуваме на 26 октомври.

Според партийния устав номинациите за кмет на община, кметове на районите и листата на общински съветници се правят в районните структури. След това се пресяват в градската централа, но накрая тежката дума има Бойко Борисов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?