49
Следвайте ни

“Томов Плаза” е жилищен комплекс от бъдещето

В деветте стилни сгради има 555 жилища

viber icon

Декоративни пана по фасадата стилизират буквата Т чрез ефирна конструкция от метални плетки. Този детайл може да се види в най-новия проект на предприемача Христо Томов - „ТОМОВ ПЛАЗА”. Това е комплекс от затворен тип с търговска част. Обектът се намира в град Пловдив на кръстовището на бул. “Асеноврадско шосе”/бул. “Освобождение”.  

Комплексът е от многофункционален тип, съобразен е с формулата, по която в цял свят се развиват жилищни комплекси в градски условия. Той разполага със супермаркет, заведения за хранене, аптека, фитнес зала, банков офис, козметични и фризьорски студия, мебелен магазин.

„ТОМОВ ПЛАЗА” съдържа 555 жилища, развити в 9 отделни сгради. Общата разгъната застроена площ е 74 000 кв.м. В това число 20 000 кв.м паркинг на две подземни нива - съоръжение единствено по рода си до момента в града. Вътрешното пространство между сградите е благоустроено в огромна градина от близо 5 дка - един зелен вътрешен двор с шадравани, детска площадка, фитнес на открито, площадка за домашни любимци. Към тях ще има спокоен кът с пейки за срещи и разговори.

Мястото е ключово за Пловдив, с добре организиран градски транспорт и отлична инфраструктура.

Архитектурата на „ТОМОВ ПЛАЗА” е дело на арх. Едвард Христов. Той позиционира сградите по най-перфектния начин, спрямо мястото, изложението, посоките на ветровете. Част от фасадите са облечени с модерна облицовка на водещия италиански производител Lamina M в дървесен цвят.

Специфичен детайл са декоративните пана по фасадата, стилизиращи буквата Т чрез ефирна конструкция от метални плетки. Светлината преминава през тази мрежа и създава неповторим ефект на сградата, през деня с игра на сенките и особено вечер, когато е осигурено амбиентно осветление.

Една екстра в натовареното ежедневие е решението в комплекса да се развие и офисна част. Тя е за хора със свободни професии - адвокати, счетоводители, които живеят в комплекса и искат да работят в близост с дома си.

В допълнение на мултифункционалността на „ТОМОВ ПЛАЗА”  е малък хотел на достъпни цени. Планира се в него да отсядат близки, приятели и роднини на живеещите, когато им идват на гости.

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?