49
Следвайте ни

„Кепитъл Сити Център” вдъхва нов живот на Тютюневия град

viber icon

"Марица" представя в изложба знаковите сгради под тепетата

Пловдив е най-старият обитаван и до днес европейски град, а неговата архитектурна история е богата и разнообразна. Всеки ден пловдивчани преминават покрай сградите, които носят почерка на различни епохи, и всяка от тях има своята културна и естетическа стойност.

Новата изложба  на вестник „Марица“ и „Хермес медия“ представя сградите, които са тясно свързани с богатото културно и историческо наследство на Пловдив, но и тези, които създават новия облик на града. Поредната ни инициатива се нарича „Архитектурата на модерния град” и в нея има място за най-добрите образци, които пазят и надграждат архитектурните традиции и със своя облик правят града под тепетата забележителен и неповторим: това са модерните жилищни сгради, търговски центрове, офис- и промишлени постройки.

Експозицията от поредицата "Пловдив през годините" може да видите на Римския стадион.

„Кепитъл Сити Център” вдъхва нов живот на Тютюневия град

Старите тютюневи складове на „Табакус” днес са напълно преобразени. На тяхно място се появи "Кепитъл Сити Център", а мястото е един от централните булеварди в сърцето на Пловдив - „Христо Ботев”.   

Инвестицията е на "Кепитъл Холдинг Груп", а проектът е на арх. Стефан Добрев, който реконструира и надстроява старата индустриална сграда и я превръща в многофункционална (с общо РЗП 13 500 кв.м): с 4 етажа за лукс апартаменти и 6 етажа за офис площи от клас А. Уникалността на "Кепитъл Сити Център" се изразява в запомняща се архитектура с излъчване на лукс, имидж и стил, който не може да остане незабелязан! Така Пловдив има своя нов акцент - сграда, която съчетава бизнес и жилища в едно. 

Прекрасният архитектурен стил на "Кепитъл Сити Център" съчетава класика и модерно строителство. Покривната част е развита така, че да изпълнява жилищна функция. Тя е отделена със “стъклена”  лента, играеща ролята на корниз. По този начин отделя долното тяло, за да се запази общата пропорция на сградата.

Освен жилища и офиси, тук има търговски център. Разположен на партера, той е с оформени тринайсет напълно самостоятелни магазина с квадратури от 65 кв.м до 360 кв.м.

Pulse Fitness & Spa - с внимание към всеки детайл

Pulse Fitness & Spa PLOVDIV е новият дом на спортуващия пловдивчанин. Разположен в близост до ключови градски артерии на площ от 4000 кв.м, този клуб от най-награждаваната верига за фитнес и уелнес в България е едно истински всеобхватно изживяване. От приглушената светлина на кардио- и силовите зони със стотици спортни и фитнес аксесоари на най-престижните марки за фитнес оборудване в света до мраморните плочи в СПА зоната и тлеещите в ъглите свещи, Pulse Fitness & Spa Plovdiv очарова с безупречно внимание към детайлите, към него има голям паркинг за удобство на посетителите. 


Протеинов бар, чисти съблекални, солариум и парна баня, осеяна с фин аромат на ментол и лавандула - това са само част от зоните, които предоставя Pulse Fitness & Spa.

 

Capital Trade Center - офиси от високия клас А

Capital Trade Center се намира на основния булевард, свързващ Летище Крумово и центъра на града - Асеновградско шосе. Локация, силно потенциална да бъде наречена „новият бизнес район на град Пловдив“. Бизнес комплексът предлага 10000 кв.м модерни офис площи клас А, тип „open space”.

Стъклената фасада по цялата височина на офис етажите осигурява максимално проникване на естествена светлина в помещенията и безопасно проветряване. Изградена пожароизвестителна система, система за видео наблюдение, СОТ, 24-часова жива охрана, 12-часова рецепция, контрол на достъпа, подземен и надземен паркинг са само една част от плюсовете на Capital Trade Center. На партерния етаж, разположено на 1000 кв.м площ, се намира луксозното заведение за бързо хранене, предлагащо богато разнообразие от храни и напитки както за служители на сградата, така и за външни лица.

Луксозен хотел на улица „Иван Вазов“ 

Прецизната реновация промени сградата в 5-звезден хотел с модерно фоайе и лоби бар. Хотелът разполага с модерно обзаведени стаи ​- те заемат три от етажите. Към тях са добавени пет апартамента и пет мезонета ​- отделени на последните 3 етажа, плюс подземен паркинг. Югозападната фасада по ул. „Одрин“ е решена симетрично, а в центъра й се вижда ефектен панорамен асансьор. Фасадите съчетават ефектно облицовката от гранит, окачени структурни фасади и безшпросни алуминиеви витрини. Терасите са декорирани с парапети и колони от ковано желязо и сенници от метал и стъкло. Покривното покритие е с медна ламарина. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Филибелия

Филибелия

27.12.2021 | 14:42

Защо това сложно име? То и без това червеното правителство и президента ще го преименуват на НАРМАГ.

Отговори
8 1
Марин

Марин

29.12.2021 | 11:56

Защото Чипев комплексираната маршрутка има нужда да си оправи самочувствието. ;)

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?