49
Следвайте ни

Фасадните системи на ETEM - част от модерната градска среда

viber icon

"Марица" представя в изложба знаковите сгради под тепетата

Пловдив е най-старият обитаван и до днес европейски град, а неговата архитектурна история е богата и разнообразна. Всеки ден пловдивчани преминават покрай сградите, които носят почерка на различни епохи, и всяка от тях има своята културна и естетическа стойност.

Новата изложба  на вестник „Марица“ и „Хермес медия“ представя сградите, които са тясно свързани с богатото културно и историческо наследство на Пловдив, но и тези, които създават новия облик на града. Поредната ни инициатива се нарича „Архитектурата на модерния град” и в нея има място за най-добрите образци, които пазят и надграждат архитектурните традиции и със своя облик правят града под тепетата забележителен и неповторим: това са модерните жилищни сгради, търговски центрове, офис- и промишлени постройки.

 

Модерните фасадни системи съчетават функционалност, устойчивост и естетика. Системите от портфолиото на ETEM излизат извън границите на конвенционалните приложения и нужди. Те не са само „завеси“, които разделят интериора от екстериора; те се вписват ефективно с визията на съвременната архитектура за подобрена и модерна среда за хората.

Съвременните решения за сградни обвивки - окачени фасади, прозоречни системи, вентилируеми фасади и системите за слънцезащита, са един от основните инструменти за постигане на дълготрайност, функционалност и устойчивост в контекста на модерната архитектура.

Ето защо системите на ETEM са първият избор за две от знаковите сгради на Пловдив.

Фасадата на Изложбена зала 2019

на ул. „Гладстон” е решена в класическата контрастна комбинация от тежестта на естествен камък и ефирността на стъкло и метал - вентилируема фасада от портфолиото на ETEM E97 и окачена стъклена фасада ETEM E85.

За осигуряване на оптимално осветяване в цялата сграда се разчита основно на естествената светлина от стъклените покриви и системата ETEM E85.

Новата изложбена зала 2019 Пловдив отваря врати през 2019 г. - годината, в която градът носи престижната титла Европейска столица на културата.

Пивоварница „Каменица“ в Пловдив

Реконструираната сграда на пивоварница "Каменица", наследник на първата бирена фабрика в България, също залага на ETEM.

Класическият дух на сградата е допълнен от комбинирането на тухлената облицовка и високото остъкление на фасадата. Допълнително съхранен детайл от оригиналната фасада е решението за огънатите прозорци - в случая алуминиева система с прекъснат термичен мост ETEM E45.

Проектантите на пивоварната - студио „Арт Ню Вижън”, успяват да съхранят съществуващия комин. Така днес сградата и заобикалящите ги пространства се превръщат в притегателен център и социално средище за жителите и гостите на града. А традицията на микропивоварната за крафт бира продължава!

„Кепитъл Сити Център” вдъхва нов живот на Тютюневия градНовиниИнформация

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?