2374

15 години в ЕС. Промяната: Аграрен университет-Пловдив

Вече 15 г. България е член на Европейския съюз. Новата изложба от кампанията „Пловдив през годините” припомня какво реално се случи в града след 1 януари 2007 г. 

„Марица” и „Хермес медиа” представят десетата, юбилейна изложба от кампанията „Пловдив през годините”. Експозицията носи името „15 години в Европейския съюз. Промяната”. Представена  е на 20 пана и  разказва за промените, които хилядолетният град преживява като част от свободната демократична общност.

Ако има град в страната, който може заслужено да носи титлата „европейското лице на България”, това със сигурност е Пловдив. Той е сред най-старите живи градове на континента, уникален със своя дух и архитектура. В Пловдив отдавна е постигнат умален вариант на европейската толерантност, в който всяка отделна общност съхранява и надгражда своята идентичност. Пловдив обаче е и бързо развиващ се град. А с помощта на европейските ни партньори след влизането на България в ЕС през 2007 г. промяната включи на нова, по-висока скорост.

Нашето послание ​- нека обърнем поглед назад и да се замислим къде сме днес на картата на Европа и успяхме ли да заживеем по-добре и достойно като равноправен партньор в Европейския съюз! Нека заедно да отбележим малкия юбилей - 15 години в ЕС!

В няколко поредни седмици читателите на вестник „Марица” и на сайта marica.bg ще имат възможност да се запознаят със серия от тематични публикации, посветени на изложбата „15 години в Европейския съюз. Промяната”.

Представяме ви Пано 18 от изложбата:

АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ

Аграрен университет - Пловдив е партньор в европейския университетски алианс UNIgreen. Алиансът е първият в Европа „зелен” университет по агрономически, биотехнологични и естествени науки, който ще работи за икономика, опазваща климата и ресурсите.

ПАРТНЬОРИ:

- Университет в Алмерия, Испания 

- Аграрен университет - Пловдив

- Аграрен университет на Исландия

- Политехнически институт в Коимбра, Португалия

- Институт по биотехнологии Sup’Biotech - Париж, Франция

- Университет UNIMORE - Модена, Италия

- Варшавски университет по естествени науки - Полша

- Институт HEPL - Лиеж, Белгия

Европейският алианс UNIgreen е знакова университетска организация за устойчиво развитие, която свързва областите: образование, научни изследвания, иновации, добри практики и трансфер на знания.

ВЪЗМОЖНОСТИ:

- Преподавателите и учените от партньорските университети ще работят по интердисциплинарни международни изследвания, проекти и иновации.

- Студентите ще се обучават по програми, разработени колективно от партньорите, ще повишават нивото си на професионална квалификация и ще обогатяват уменията си.

- Създаването на общност, обединена от еднакви цели, ще даде възможност за международни партньорства и глобална ангажираност за „зелени” действия.

www.unigreen-alliance.eu 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
компютърен специалист

компютърен специалист

05.02.2023 | 22:26

Цяла България е в тръни и храсти .....Никой не ще да работи със МОТИКА ......,

Отговори
3 0
Коко

Коко

05.02.2023 | 21:52

В момента ,,Аграрния" е една гербаджийска структура ...ръководството и представителя на общината знаят защо

Отговори
3 1
Веселинъ Канъ Български егн 7112136860

Веселинъ Канъ Български егн 7112136860

05.02.2023 | 16:00

Хареса ми снимката от статията.Искам само да добавя,че някога,преди около 35 години,имахме много добра организация на аграрните практики.Имахме едно велико Земеделие.Държавата трябва итново да поемев свои ръце създаването на ТКЗС-та.Ще са нужни точно няколко месеца и отново ще бъдем Номер Едно в света ! От мен прегръдка!

Отговори
7 1
Текезесар бивш

Текезесар бивш

05.02.2023 | 15:59

Аграрен университет без земеделие, записване с двойка от матурата плюс бонус джипка от лотария след записване. Бълваме на дипломи от конвейер агрономи които не различават пшеница от ечемик, овен от козел. Иначе програми бол за усвояване,присвояване. Ядем млечни продукти без мляко , месни продукти без месо, пластмасови зеленчуци от Турция и Гърция, лук от Австралия, картофи от Египет , чесън от Китай а сме хранели половина Европа. Има нещо гнило в цялата работа. България плаче за рестарт.

Отговори
7 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?