Следвайте ни

Зрелостниците на втора матура при строги мерки срещу COVID-19

viber icon

Зрелостниците се явяват на втората си задължителна матура. Тя ще започне в 9 ч. и е по предмет по избор.

Най-масова и тази година ще е матурата по английски език. На нея ще се явят 11 884 ученици. След нея се нарежда биологията, избрана от 9846 зрелостници, а 4879 са посочили география и икономика. За изпита по философия са подадени 4621 заявления. На матура по математика желаят да се явят 2509 зрелостници, а по история и цивилизация – 966. Изпит по физика се очаква да положат 197, а по химия - 188 ученици. След английския, най-много желаещи да се явят на матура по език са учениците, избрали немски – 944, след него се нареждат тези с френски – 373, с руски – 321, с испански – 319 ученици. Най-малко зрелостници са избрали да се явят на изпит по италиански език – 69.

В училищата следва да има медицинско лице на входа, както и осигурени средства за дезинфекция. Зрелостниците са предупредени да носят лични предпазни маски при влизането, като училищата разполагат с резервни, включително и за персонала.

Разпределението в залите обичайно е до 15 ученици. Предвид настоящата ситуация, ако е невъзможно да се осигури разстояние между тях от 1,5 м. в съответната зала борят им ще бъде по-малък, в някои ще бъдат по 10.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?