Следвайте ни

Зло куче напада деца и бебешки колички в Коматево

viber icon

Улично куче взе страха на хората в Коматево. Жертвите на настървения пес вече са десетки, но той остава неуловим за ветеринарните власти. Интелигентността му е легендарна - според работещите в общинския приют песът разпознава колите им по шума на двигателите и веднага потъва в някоя буренясала градина.

Една от жертвите му е болната от диабет леля Пена. Преди няколко месеца животното щяло да я разкъса на улицата както е в инвалидната си количка. Оттогава не смее да мине по тротоара без дървен кол в ръка. „Избиха прасетата, а с едно куче не могат да се оправят”, негодува тя.

Близо 20 жители на ул. „Пампорово” се събраха да се жалват от агресивното куче. „Не мога да заведа детето си на училище, хапано е и е наплашено. Водя го по баячки да му баят против уплах. Психически дъщеря ми е съсипана”, разказва Мария. Съседското момиче, което е на 15 години, също е нахапано.  

В квартала разказват, че от миналата година нещо се променило коренно в държанието на песа. Оттогава, както си кротува, изведнъж напада в гръб минаващите. Скача по всеки с велосипед и на майки с детски колички. Последната му атака е срещу Стела и нейното бебе. Кучето разкъсало покривката на количката. „И на мен веднъж ми скочи в гръб, направи якето ми на парцали и ме захапа”, оплака се Мария Оджакова.

"Ходили сме 6 души да го ловим, и то нееднократно - щом ни подуши, и се крие в овощната градина. Познава и шума на колите ни", обясниха от общинския приют за безстопанствени кучета. Оттам го дебнат през седмица и пеш и пак не успяват да го задържат. Опитвали нееднократно да го упоят със стрелички. "Упойката ни трае 10 минути, но действа едва след 30-ата секунда. За това време то вече се е скрило дълбоко в шубраците. Интелигентна гад", обобщават от приюта. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?