Следвайте ни

Родители: Наказват 5-годишно момче да мие WC в ДГ "Мир"

Причината - не искало да спи на обяд

5-годишно подготваче е било многократно наказвано от помощник-възпитателка да мие тоалетните, тъй като не искало да спи на обяд в детската градина. Заради това е оставяно и без закуска - да стои право и да гледа, докато другите хапват. Родителите са разказали пред директорката на ДГ "Мир" Светлана Джаникян, че това се е случвало още миналата учебна година, но предишното ръководство не е взело мерки. 

Общинският отдел "Образование" ще извърши проверка в детското заведение идната седмица въз основа на докладна, подадена от директорката заедно с писмени обяснения от персонала и молба за напускане на лелята, срещу която са обвиненията.

Междувременно на родителска среща се е стигнало до обвинения, закани и грозни обиди между ръководството, персонала и родителите. Расте напрежението между педагозите и семействата на децата от всички групи, които засипват институциите с писма срещу и в подкрепа на персонала.

Подробности - след малко!

Елица Кандева

Редактор-репортер екип „общество“

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?