49

Заради "дупките по чорапогащниците на учителките": Искат от Асен Василев извинение и оставка

Асен Василев да се извини на учителската гилдия и да подаде оставка като лидер на "Продължаваме промяната". За това настоява Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"  в своя официална позиция. 

Причината за негодуванието е изказване на Василев в предаването "Лице в лице" по бТВ.  Дословно то гласи: "Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, както имахме 10 години такъв период,  нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да трябва да навлизат нови кадри".

Реагира и бившият министър на образованието от ГЕРБ Красимир Вълчев: "Обидно към учителите. Всички, станали учители преди да ни споходи “промяната”, са ненормални, а на жените им липсва и известно отношение към външния вид. Нагло към фактите."

"Само за 4 години - от 2017 до 2021 г., заплатите на учителите се увеличиха двойно - 100%, при 9 % кумулативна инфлация, т.е. реално с 91%. Финансовият министър Асен Василев предложи само едно увеличение с 12 % при 18 на сто инфлация, докато той министерстваше. Т.е. за първи път от 10 години благодарение на Асен Василев имаме реално намаление на доходите на учителите - посочва Влчев. - Второто увеличение - с 5 на сто от 01.09.2022 г., се случи по предложение на ГЕРБ, въпреки негативното становище на Асен Василев като финансов министър и гласовете против на ПП на заседанието на Комисия по бюджет и финанси.

Само преди дни СБУ изнесе информация, че ръстът на учителските заплати за 10 г. е 258%. И това при 17% общо инфлация за периода.
В двете актуализации, които внесе Асен Василев, имаше нула лева за образование. Готов съм да се обзаложа, че след публикуване на окончателните данни ще видим и намаление на разходите за образование като процент от БВП, което ще пречупи тренда от последните години за повишението им".

Ето и реакцията на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа":

"Синдикат „Образование“ е безкрайно възмутен и шокиран от грозните думи  - „Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри”, казани за българските учители от лидер на „Продължаваме промяната“.

Хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад!

Политик, г-н Асен Василев, означава човек, който гради политики и според Платон – „Умение да се грижиш за всички граждани и по възможност да ги направиш от по-лоши по-добри…"

Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! 

Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа.

Вие им казахте, че работят некачествено.

Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители.

Защо, г-н Асен Василев, не бяхте прочели поне Макиавели, който казва, че политиката е знание за правилно и мъдро управление?

Дори последните две увеличения от миналата година не станаха по предложения на Вашата партия. 

Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия.

Припомняме Ви, г-н Асен Василев, че правителството, управлявало преди Вас, увеличи двойно учителските заплати, като това увеличение се обезличи поради инфлацията по вина и на Вашето управление!

Затова, г-н Асен Василев, нямате експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната "нормалност" и външен вид!

Синдикат "Образование", г-н Асен Василев, настоява незабавно да си подадете оставката като лидер на партия, като преди това се извините на българските учители!

Припомняме, че българските учители са в стачна готовност и са готови за протести в очакване на бюджет 2023."

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
13 коментара
филмар

филмар

16.02.2023 | 21:19

като малък е гледал "Маргарит и Маргарита", където даскалката си лакираше примката на чорапогащника в час. Тия са пълни филмари, като Киро от Добрите!

Отговори
2 0
Учител

Учител

16.02.2023 | 16:53

Днес в полезрението сме ние учителите - с дупки в чорапогащите и ненормални. Утре ще бъдат лекарите, продавачите, хлебарите, шофьорите... ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!! Докога ще търпим тези родоотстъпници, конституционарушители и предатели Асен Василев и Кирил Петков??? Колко още???

Отговори
6 0
Пепо

Пепо

16.02.2023 | 15:42

Вместо да се подмятат взаимни нападки, да се търсят и преодолеят причините за ниското качество на обучението!Слабите резултати на учениците са факт, лошата работа на учителите при толкова високи заплати е недопустима!

Отговори
4 1
мякащи пед.али

мякащи пед.али

16.02.2023 | 15:19

ДОБРЕ ТОЗИ КЛАСИЧЕСКИ ЗА МЕНЕ ПРО.СТАК КОЙ ГО Е НАУЧИЛ НА А И Б...?! ПО ДОБРЕ С ДУПКИ НА ЧОРАПИТЕ И ДА ТЕ НАУЧИ НА ЧЕТМО И ПИСМО ОТКОЛКОТО ДА ИМА ДУПКА В ГЛАВАТА СИ КАТО ТЕБЕ АМЕБО......... ТАЗИ ЛИ ЕЛЕМЕНТАРНА СЕМПЛА ТВ.АР ЛИ ЩЕ НИ ВОДИ НАРОДА?!?! ВАСИЛЕВ ВЕДНЪЖ НИ ПРИЗОВА ДА ГО ДУХАМЕ СЕГА ДА СИ ВИДИМ УЧИТЕЛИТЕ ДЕТО СА ГО НАУЧИЛИ НА МНОГО НЕЩА ПА БИЛИ ТЕ И С ДУПКИ НА ЧОРАПИТЕ..И НАКРАЯ ЩЕ НИ ОПЪНЕ....НАЛИ Е ДО.ЛЕН ПЕ.ДЕ.РАС ...ЩОТО ГЕ.Й ЗНАЧИ ДРУГО !!! ВАСИЛЕВ ТИ СИ ЕДИН ОБИКНОВЕН ДОЛЕН ПЕ.ДЕ.РАС ГНУСЕН И МАЗЕН........ НЕ САМО ЧЕ НЯМАШ МЯСТО В ПАРЛАМЕНТА А НЯМАШ МЯСТО И В НОРМАЛНОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО... КЪДЕ НИ Е ГОРДОСТТА ТАЗИ ТВАР ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕНА И НИЗВЕРГНАТА... ДА ЗАЩИТИМ УЧИТЕЛИТЕ И ДА СЕ ЗАЩИТИМ САМИТЕ НИЕ ...КАК НИКОЙ НЕ ГО ОСЪДИ ЗА ДУХАНЕТО?!?! ЕЙ БЪЛГАРИ КЪДЕ НИ СА ТОЯГИТЕ БЕ ..ДА ГО ПОЧНЕМ ТОВА ЖИ.ВОТ.НО САМОЗЕБРАВИЛО СЕ...

Отговори
5 3
даскал

даскал

16.02.2023 | 15:08

иначе тоя мяса на язовец!

Отговори
2 0
мякащи пед.али

мякащи пед.али

16.02.2023 | 15:20

МЯСА ЧЕ СА МУ НАВРЯЛИ КОЧАНА ОТ ЦАРЕВИЦА В ГЪ.ЗА

Отговори
4 1
Някой

Някой

16.02.2023 | 14:28

Това е мечо Ръкспин не така към него, той от всичко разбира само от обноски и политика не разбира. Вижте бате ви Боко сравнете ги двамата все пак имаме някаква прогресия във възходящ аспект.

Отговори
3 5
ПEДAЛ

ПEДAЛ

16.02.2023 | 14:40

сър !

Отговори
7 1
Друго си е

Друго си е

16.02.2023 | 14:22

да си крадлив пeдaл ,без дупки в чорапогащите ,Aceне !

Отговори
14 11
Хм…

Хм…

16.02.2023 | 13:29

Ей, точно влечуго щях да го нарека и аз. Добре, както и да е, жаба.

Отговори
11 11
Никакъв глас за тия

Никакъв глас за тия

16.02.2023 | 13:23

Нещастник, арогантно влечуго!

Отговори
12 12
Дрон

Дрон

16.02.2023 | 13:34

Към никаквия : " Аз съм прост и вие сте прости - затова се разбираме ! " . Това ви е "Магнита" и това ви привлича и зове . Всички прости знаят с кого се разбират !

Отговори
12 8
паДрон

паДрон

16.02.2023 | 15:18

Разбрахме всички,че си простия трол,хайде сега пак се намести на стола и измисли нещо друго.

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?