Следвайте ни

Започват ремонти на три професионални гимназии в Пловдив ВИДЕО

viber icon

3,3 млн. лева ще бъдат вложени в ремонта на 3 професионални гимназии в Пловдив - ПГТСТ "Гоце Делчев", ПГСАГ "Арх. Камен Петков", ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров". След дълго отлагане заради избор на изпълнители и подготовката на строителните книжа най-накрая бригадите влизат в тях. Те ще бъдат обновени с европейски пари по ОП „Региони в растеж“. 

Стартът на мащабните ремонтни дейности беше даден от директорите на трите школа и представител на фирмата изпълнител със символична първа копка. Тя обаче не беше традиционна. Заради проливния дъжд, който се изля, те я направиха в сградата на Строителния. Пъргаво нарамиха кирките и символично замахнаха с тях. 

Подготвителните работи в  ПГСАГ "Арх. Камен Петков" вече са започнали, като ремонтът стартира със задната част на училището, заради учениците, който все още не са приключили. Вече се поставя скелето и се махат подпрозоречни рамки. По проект се предвижда сградата на Строителния да бъде топлинно изолирана, да се подменят вратите на всички кабинети, както и електрическата инсталация, обясни директорът на ПГСАГ "Арх. Камен Петков" Мариана Спасова. Освен това ще бъде ремонтиран и покривът на третия етаж, както и физкултурният салон. Ремонтните дейности на ПГСАГ "Арх. Камен Петков" струват 1 325 977 лв.

Външната изолация на ПГТСТ "Гоце Делчев" също ще бъде ремонтирана, подменени ще бъдат ВиК и ел инсталациите. „Много важно е изграждането на асансьор, който дава достъп на хората с по-ограничени възможности. Всички класни стаи ще са с изравнен под. В момента не е така и това създава неудобство на учениците с двигателни затруднения“, уточни  Бойка Борисова, директор на ПГТСТ "Гоце Делчев". Ремонтните дейности са на стойност 700 000 лв. 

И в ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" ще бъдат извършвани същите ремонтни дейности – подмяна на инсталациите, саниране на основната сграда, общежитието и физкултурния салон. Стойността на проекта е 1 300 000 лв. 

И в трите пловдивски професионални гимназии основен ремонт не е правен от години, само козметични. 

Ремонтните дейности се извършват от строителна фирма „Запрянови-03“. Те трябва да приключат до 31 октомври 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?