Следвайте ни

За Св. Валентин: Ученици с акция "Подари любов"

viber icon

Ученици изписаха във валентинки думи на обич към приятели, учители и близки. Пловдивското СУ "Св. св. Кирил и Методий" ги събра в импровизирана пощенска кутия. Накрая ще ги раздаде по повод Св. Валентин в школска акция "Подари любов". Така създава още един повод малки и големи да се замислят за уважението, приятелството, обичта и отношенията изобщо.

През цялата седмица най-малките майсториха картички за госпожите, а в посланието до една майка пише: "Ти си безкрайно зарядно за моето сърце!".

"В живота на човек има много положителни емоции, които го поддържат жизнерадостен и щастлив. Любовта е една от тях. Тя има много имена, определения  и видове. Макар и многолика, любовта лесно се разпознава. Тя е в думите, в постъпките, в усмивката, в прегръдката, в очите. Любовта е движещият принцип на живота. Тя е сила, която преодолява всякакви граници и разрушава невидимите стени помежду ни. Любовта ни прави по-добри хора", казват инициаторите на кампанията. 

По същия начин в навечерието на Коледа училището провежда и акция "Благодаря". 

Тъй като част от учениците в момента учат онлайн от къщи, е дадена възможност те да пратят своите валентинки по имейла. 

Понеже тази година Св. Валентин се пада в неделя, всички ще си получат писъмцата в понеделник.

В ОУ "Васил Левски" в Караджово също измайсториха "любовна" кутия, но там валентинките от нея отидоха при получателите си в аванс, преди празника. От хартиени сърца, с помощта на медиатора Бойчо Кочев, ученици изработиха и рамка за снимка, с която да си направят селфи по повод на Св. Валентин.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?