3906

За изпита на седмокласниците утре: Допълнителни квестори за училищата в една сграда

По двама допълнителни квестори разпредели Регионалното управление на образованието за двете учебни заведения, които ще проведат националните външни оценявания в една сграда. От началото на юни ОУ „Д-р Петър Берон“ прие ученици от прогимназиален етап от ОУ „Екзарх Антим I“, което е в ремонт.

Успяхме да се организираме благодарение на добрата комуникация между директорите и  с РУО, каза шефът на школото-домакин Стефан Кичуков. Според него четиримата допълнителни квестори ще са достатъчни.

Децата от ОУ „Екзарх Антим I“ са разпределени в две зали в малката сграда и в 4 класни стаи в основната. Седмокласниците от ОУ „Д-р Петър Берон“ ще положат теста в изпитни зали на първия и втория етаж в централния корпус.

В две различни стаи, на различни устройства, по едно и също време всеки от двамата директори ще влезе със своя акаунт, за да изтегли изпитните варианти. В отделни стаи всяко учебно заведение ще извърши и размножаването – със своя техника.

"Убеден съм, че няма да има организационни проблеми и се надявам изпитът да протече спокойно и за децата. Учениците от другото училище вече свикнаха, оказа се, че имат приятели тук", каза Кичуков. И пожела на седмокласниците да покажат най-доброто, за да продължат в желаната паралелка.

Изпитът в Пловдивска област ще се проведе в общо 141 учебни заведение, на него трябва да се явят 5937 ученици. Разпределени са в 512 зали с 1892-ма квестори.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 2 оценки
1/5 от 2 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?