Следвайте ни

За един ученик правят матура по физика и история

78 дванайсетокласници от областта държат трети зрелостен изпит по желание

viber icon

Зрелостник от Пловдив се явява самичък на матурата по физика днес. На 31 май сам на теста ще е и единственият кандидат да положи трета матура - по история.

След като вчера училищата бяха все още затворени заради евровота, днес на две им предстоят тъй наречените бутикови зрелостни изпити - третата матура, на която дванайсетокласниците се явяват по желание. Всяка година се случва такъв зрелостен изпит да се провежда само за един човек или за неколцина. Така ангажираните в организацията се оказват повече от изпитваните.

Тази година 78 дванайсетокласници са подали заявления и са допуснати до трета матура  по желание. Изпитите по всички предмети ще са в ЕГ „Пловдив” и ЕГ „Иван Вазов”.

Днес са тестовете по три от дисциплините. На биология в Руската се явяват двама мераклии, а в това време през един двор в Английската ще пишат шестима - 1 по физика и петима по философия.

Утре е третата матура по шестте чужди езика, но зрелостници от областта ще се явяват само на три от тях - 24 са се записали за английски, двама за испански и двама за немски. В Пловдив няма да има матура по желание по италиански, руски и френски.

На 30 май идва ред на матурата по география с 4 участници и по химия - със 7.

На финала на редовната кампания на 31 май са зрелостните изпити по желание по математика и история. Със задачите трябва да се справят 30 абитуриенти от Пловдивска област, а из историята ще броди само един.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

Батко

28.05.2019 | 08:28

Браво, учат и ще сполучат, не като някои ГЕРБерасти, които провалиха града.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?