Следвайте ни

Здравко Димитров с 3 дипломи от ПУ, Дани Каназирева - магистър по право

viber icon

Плеяда випускници на ПУ  "Паисий Хилендарски"  се изкачи по високите етажи на местната власт. Още като младеж кметът на Пловдив Здравко Димитров се дипломира тук като бакалавър по спортна педагогика.  По-късно, воден от желанието  да  умножи знанията си,  отново заляга върху учебници, в резултат на което завършва още две специалности -  публична администрация и  психология. Четвъртото си висше - по  финансов мениджмънт, е изкарал в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Убеден е, че придобитите знания  са му били от полза в работата, включително като кмет на район "Западен", областен управител, а сега и като градоначалник. 

Губернаторът Дани Каназирева, която преди назначението си на поста беше един от най-активните общински съветници  и председател на  групата на "Съюз за Пловдив", е завършила  право в Пловдивския университет. По-късно е преподавала на студентите в същия факултет, а едновременно с това, макар и в друг вуз, е защитила докторска дисертация  по конституционно право на тема „Местната власт в условията на членство на България В Европейския съюз“. Специализирала “Британско право и право на ЕС” в Кеймбридж, а през 2014 г. -  в САЩ по програма "Младите лидери на България“.

 

 

 

Двама от заместник областните управители също са випускници на ПУ. Петър Петров, който преди да стане вицегубернатор, беше зам.-кмет и кмет на район "Източен", а после и депутат, се е дипломирал през 1992 г. като магистър по българска филология и веднага след това е завършил „Мениджмънт на образованието“ в същия университет.

Зам. областният управител Евелина Апостолова е магистър по две специалности -  „Стопанско управление“ и „Бизнес комуникации и връзки с обществеността“ в Пловдивския  университет.

Ветеранът в местната администрация Георги Титюков  е учил корпоративни финанси в същия вуз. По-късно е набавил още знания  в  политическата  академия на фондация „Конрад Аденауер” -  Германия, по протокол и бизнес етикет и  на лекциите в  СD Lycee - Букурещ, за прозрачност в комуникациите, организирани от Международния републикански институт на САЩ. Георги Титюков е в местната власт от 1996 г. досега, първо като старши специалист в район „Централен”, а след това като заместник-кмет в същия район и вицеградоначалник в Община Пловдив. 

Костадин Язов, бивш депутат, а от миналата есен кмет на  район "Южен" , е получил висше oбразование по инженерна физика  в Пловдивския  университет по две специалности - “Атомна и ядрена физика“ и „Лазерни техники и технологии“. Язов има магистратура по макроикономика и по сигурност в публичния и частния сектор.

Като математик се е дипломирал в ПУ и кметът на "Тракия" Костадин Димитров, спечелил трети мандат на последните местни избори с бляскав резултат -  с над 60% от гласовете. Преди това е работил като заместник-кмет в район „Централен” и в частния сектор.

 

 

Иван Стоянов, кмет на "Източен", а преди това директор на общинското предприятие "Чистота", има  зад гърба си магистратура по биология в ПУ "Паисий Хилендарски" и специализация по музейно дело, ботанически и зоологически градини.

Неговият предшественик в "Източен" Николай Чунчуков, магистър-инженер от Аграрния университет - Пловдив, беше се отдал на науките по време на кметуването си. Преди две години Чунчуков взе втора диплома за висше образование в  ПУ "Паисий Хилендарски" вече като магистър по бизнес администрация. Пред "Марица" преди време разказа, че се е посветил на следването, защото е решил, че за да управлява по-успешно  кметството, трябва да си набави повече знания и да бъде добър мениджър. Две години е залягал  над учебниците в свободното време от грижите и отговорностите в района, но не се е кандидатирал за нов мандат на изборите през 2019 г. Сега е зам.-директор в  ОП "Градини и паркове". 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

д-р Сократес

д-р Сократес

03.06.2020 | 21:47

Здравко и Здравка, умни и образовани. Имаше един филм "От глупав по-глупав". Кой знае защо за него се сещам.

Отговори
2 0
рашко

рашко

03.06.2020 | 16:15

Този кмета на Тракия май не е успял да завърши.

Отговори
4 0
Ковидчо:

Ковидчо:

03.06.2020 | 11:25

Егати "висшето" образование, егати чудото, щом този отявлен т*панар има 4-и такива?!

Отговори
6 1
име

име

03.06.2020 | 15:40

ТУ-то и ПУ-то!

Отговори
2 0
Галчев

Галчев

03.06.2020 | 11:14

Инфлация в образУванието - инфлация във влаЗта

Отговори
6 0
Д-р Манчев

Д-р Манчев

03.06.2020 | 11:12

Безпросветни безкнижници управляват Пловдив. Бойко все такива ни ги матроса, пънове. От трън, та на глог. Поне да бяха като Митко Николов в Бургас, а то от мегакрадеца Тотев, та на тоя илитерат Зико. Пълен мрак!

Отговори
4 0
Библиотекаря

Библиотекаря

03.06.2020 | 11:03

Здравка е чела цените в менюто на Комина. Зико не е ясно дали е прочел и половин книга. Има подозрения, че е прелистил три страници от помагалото "История на баскетбола", но не е доказано.

Отговори
6 0
Сандо

Сандо

03.06.2020 | 10:51

Светила на престъпната наука. Синдикат "Лява ръка-десен джоб".

Отговори
4 0
Милю Милев

Милю Милев

03.06.2020 | 10:49

Тия двамата са като Бони и Клайд. Ще окрадат и разсипят всичко. С тях потопът на Тотев продължава.

Отговори
3 0
Пенчев

Пенчев

03.06.2020 | 10:38

На кака Дани пишката е по-дълга! Щото нейната диплома е от бръшляновата лига, а на Зико е от бръшнения чувал!

Отговори
5 0
Срам

Срам

03.06.2020 | 10:14

Толкова е неграмотен,че чак е страшно. Но пък самочувствие и претенции за дипломи не му липсват.Имайте поне малко срам,като знаете ,как сте се сдобили с тези дипломи и си мълчете.

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?