71

Всички учители - с "дигитална раница", ще имат достъп и родителите

Платформата съдържа електронни уроци от 1. до 12. клас, към които преподавателите могат да добавят и свои

Учители и директори от всички 28 области на България ще бъдат запознати в детайли с електронната платформа за образователни услуги и съдържание – „Дигитална раница“ през следващия месец.

Това ще стане на кръгли маси и информационни дни за представяне на проекта, които се организират от Регионалните управления по образованието в цялата страна. Такива вече се проведоха в областите Велико Търново, София-област, Габрово и Кюстендил. През февруари се предвижда да бъдат организирани и в останалите области на страната. Целта е повече хора да се запознаят с платформата, която функционира от началото на тази учебна година.

Платформата „Дигитална раница“ е безплатна и осигурява достъп до електронни уроци за ученици от I до XII клас. Освен това дава възможност на учителите да публикуват разработени от самите тях дигитални уроци. Платформата служи и като информационен портал за родители, като им позволява да следят обучителния процес на своите деца и да получават актуална информация за оценките, отсъствията, бележките и задачите им за самостоятелна работа.

Достъпът до нея се осъществява на адрес https://edu.mon.bg/ чрез националните образователни акаунти на ученика и учителя в @edu.mon.bg или регистрацията на родителя в Национална електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО).

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 3 оценки
4.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
....

....

27.01.2023 | 01:39

"Дигитална раница" и в училище за учениците за да не мъкнат камари с учебници.

Отговори
1 2
6С+С5

6С+С5

26.01.2023 | 17:31

Аз пък искам достъп до работните офиси на лекари, адвокати, полицаи и родителите на учениците, та да съм информиран и там какво се случва. Така ще имаме пълна информация за работата им - все пак зависим от тях също. МОН се превръща в нещо като слуга-нагаждач и ....

Отговори
20 0
Щерева

Щерева

26.01.2023 | 15:22

Тези аналогови директори назначени с лични и партийни протекции как да въведат електронната платформа.? Реформата налага нови конкурси съобразени с новите изисквания. Каква е сегашната практика, един път директор, цял живот директор. Повечето стават за всичко друго но не и ръководител на модерното образование.

Отговори
15 2
5бгб5

5бгб5

26.01.2023 | 17:35

Да пазо Господ от модерно образование, че то модата се меня постоянно и както е казал един велик моделиер, модата е измислена за глупаците, които я следват като стадо. По-добре е да сме запознати със съвременните тенденции в образованието, но и да не забравяме, че знанието е по важно от всякакви моди и други глупотевини, а това се случва само с УЧЕНЕ.

Отговори
21 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?