Всеки петък: Школските шефове пращат в РЗИ списък на отсъстващите

Звънят незабавно при повече от двама болни в паралелка, отсъстващи от повече класове или ако се увеличава броят на учителите, които не са на работа

Директорите на учебни заведения вече трябва всеки петък до 12 ч.  да съобщават в РЗИ броя на учениците – колко са общо в школото, колко са били на занятия през седмицата и какъв е броят на отсъстващите поради съмнение за COVID-19.

Справките ще се пращат онлайн, като се упоменават училище, телефон и адрес. Целта е да се съставя регулярно актуална картина за процесите в образователната система и евентуално да се предприемат нови мерки спрямо досега разписаните.

И в предписание до кмета от РЗИ изискаха директорите да създадат организация за поименно отчитане на отсъстващи ученици по паралелки и учители, които не са на работа – всички по причини с насоченост коронавирус. Първоначално указанията бяха данните да се съхраняват с в школото и да се пращат при поискване от РЗИ. Сега обаче ще трябва да се докладва в края на всяка седмица.

При повече от двама позитивни в паралелка, при отсъстващи в две и повече паралелки или при завишаване на броя на болни преподаватели школските шефове трябва да звънят в РЗИ, без да чакат да стане петък.

Ако получат информация за ученик или учител с положителна проба, са длъжни да изготвят списък на контактните и да го предоставят на РЗИ.

От здравната инспекция са подготвили и образец за бързо известяване по имейла за съмнителни случаи за COVID-19 в училище. Във формуляра се отбелязват училище, адрес, трите имена на ученика и ЕГН, клас, кога последно е бил на училище, с кого е бил контактен и кои са родителите заедно с техен телефон за връзка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?