Следвайте ни

Водят онлайн дебат по 4 ключови теми в образованието

viber icon

Националната мрежа за децата е сред осемте неправителствени организации, които правят онлайн предизборен дискусионен форум „Образованието - диалог за бъдещето“. Той ще се проведе тази вечер виртуално от 18 до 20 ч.

Останалите 7 инициатора на дебата също са организации, активни и утвърдени в "полето" на образованието: Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, Асоциация „Родители“, Фондация „Заедно в час“, Институт за прогресивно образование, Фондация „Приложни изследвания и комуникация“, сдруженията „Образование без раници“  и „Образование България 2030“.

Политическите формации ще заявят позициите си по 4 ключови за образованието теми. Те са: равният достъп до качествено образование на всяко дете; подготовката, квалификацията и подкрепата на учителите; компетентностният подход на обучение и подготовката на учениците за професиите на бъдещето, както и промяната на изпитните формати; ранното детско развитие и грижа в предучилищна възраст.

Покана за участие във форума е отправена към водещите, според последните социологически проучвания, политически сили. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?