1553
Следвайте ни

Вижте как в Електротехникума отбелязаха Европейския ден на спортаСНИМКИ

viber icon

С необичаен старт - физзарядка, тръгна учебният ден в Професионалната гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) в Пловдив днес. Още по-необикновено продължи - учениците ентусиазирано боядисваха оградата, почистваха двора, при това с разделно изхвърляне на отпадъците, и изиграха цял волейболен турнир срещу учителите си.

Битката бе много оспорвана, но честна, и победители с 25 на 23 точки излязоха преподавателите. Така пловдивското школо отбеляза Европейския ден на спорта в училище. Координираща организация на събитието е BG Бъди активен.

Денят бе учебен, а всички инициативи се провеждаха в междучасията, часовете по физическо възпитание и спорт или час на класа, обясниха от ръководството на училището. ПГЕЕ не за пръв път се включва в Европейския ден на спорта, като два пъти досега е ставала областен шампион.   

В различните дейности ​участваха над 850 ученици. Според предварителния план гимназистите трябвало да боядисат само част от оградата, около централния вход. Така се увлекли в заниманието си обаче, че се наложило да им осигурят допълнителни кофи с боя.

Сега голяма част от преградните решетки светят в свежи цветове. В другото междучасие успели да изпразнят и сортират желязното сърце, в което събират пластмасови капачки за друга благородна инициатива „Капачки за бъдеще“.

Междувременно училищният психолог проведе екобеседа на тема "Разделно събиране на отпадъците". А за финал учениците направиха уникален флашмоб ​- изписаха с телата си логото на гимназията, разказват от ПГЕЕ.

Снимки от Наташа Манева

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?