1939

Вече не пишат писма на Добрия старец, пращат му списъци за покупки с план-сметка

Подаръци на Хари Потър и ако може, да няма войни

Децата вече не пишат трогателни писма на Дядо Коледа като на добър приятел. Вместо това посланията до Добрия старец се състоят от бърз отчет за послушание, последван от дълъг списък с желаните подаръци. В кашоните с получени вече писъмца, които чакат тазгодишния отговор от "Български пощи", трудно се намира някое, което да не е на готова бланка и авторът да е вложил фантазия в текста и декорацията. За сметка на това списъците с желани подаръци от рафтовете на магазините и тв рекламите все повече набъбват.

Ани, Боби и Йони са приложили към тях и подробна проектосметка колко ще му струва на Дядо Коледа да изпълни желанията. "Дневниците на един Дръндьо" - 15,90 лв., химикалка - 2,10 лв., цветни флумастери - 30 бр. за 6,90. Общо 40,29 лв.", е направило сметка едно от децата на допълнително листче към писмото. Другото иска настолна игра "Лузър" за 35,80 лв. Третото е пресметнало, че несесерът заедно с другите поръчани дреболийки ще излезе точно 43,02 лв.

Така отбиването само на адреса на тези три деца ще излезе на Добрия старец 119,11 лв., и то без транспортни разходи, логистика, консумативи за елените. Да му мисли при тази инфлация! 

Максим е доста по-скромен и съвсем лаконичен. Неговото даже не е писмо, а телеграма: "Здравей, мили Дядо Коледа. Максим, Пловдив. Елха, но малка".

Димитър Арабаджиев праща своя рисунка до Лапландия. А в писмото си е пожелал: "На всички добри хора здраве и любов. Нека моят подарък да бъде изненада. Весели празници!".

"Как си ти? - питат Ана и Деяна. - Сигурно си много претоварен заради предстоящите празници". Сестрите докладват, че много са слушали. И добавят: "Затова искаме да пожелаем здраве, мир и любов за всички хора по света". За Деяна - "готини слушалки", а за Ани - зайче. Каката е нарисувала и зимна картина.

6-годишният Калоян се е постарал с апликация на къща с елхичка от филц и сняг от малки късчета тиксо. На Дядо Коледа е написал: "Скъпи Дядо Коледа, бях много добър и послушен. Много ще се радвам, ако ми донесеш подаръци на Хари Потър и ако може, да няма войни".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?