Следвайте ни

Вдигат пасарелки към Колодрума и гробищата

Капиталовата програма счупи рекорда с 86 милиона лева

viber icon

Три пасарелки ще бъдат построени в Пловдив, след като в бюджета за тях е заложен един милион лева. Въздушен мост ще се гради  над Асеновградско шосе,  към спортната зала "Колодрума". Движението там е много натоварено и пресичането за пешеходците е много опасно. Другите две пасарелки ще са на Цариградско шосе, срещу Централни гробища и кв. "Гладно поле", обясни вчера кметът Иван Тотев. 

На Цариградско шосе има пешеходни подлези. Те обаче много трудно се поддържат, уточни зам.-кметът Георги Титюков. Според предприемача и съветник от Съюз за Пловдив  Владимир Кисьов пасарелките трябва задължително да бъдат с ескалатори за удобство на хората. Как ще се качват майки с детски колички, зачуди се Пепа Деведжиева (Реформаторски блок).

Капиталовата програма за 2018 г. надхвърля рекордните 86 млн. лева. Тази сума е нереална, при положение че  при два пъти по-малко средства за обекти през миналата година останаха 23 млн. лева неусвоени, репликира Петя Манева (БСП). Най-големият проект, който ще се реализира, е реконструкцията на пл. "Централен" срещу 2 750 000 лева. Още 2,5 млн. лева са планирани за ремонт на подлеза на ул. "Гладстон".   В програмата е планиран основен ремонт за 3 млн. лева на Кукленско шосе, където постоянно се отварят нови дупки. Още 1 млн. лева се насочват за асфалтиране на улици в район "Южен". Подготвяме проекта за подмяна на ВиК  на бул. "Христо Ботев" и ако получим финансиране от държавата, ще се включим в реконструкцията със собствени средства, увери кметът. Настилката на северното платно на бул. "Христо Ботев" от гарата до кръстовището с бул. "Никола Вапцаров" е на решето.

Най-голямото залесяване предстои до Гребния канал, където срещу 800 500 лева тази година ще започна благоустрояването на първите 130 дка.  Намеренията на администрацията е заедно с Аграрния университет да започне работа и в Ботаническата градина, която прилича на запустяла джунгла. За този парк в бюджета са предвидени 239 000 лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?