3906

Възстановяват басейна на СУ „Симон Боливар“

Басейнът на СУ „Симон Боливар“ да влезе отново в експлоатация, след като от години стои под ключ. Това е обща цел на директорката Анна Йорданова, която спечели конкурса за шефското място в учебното заведение, и администрацията на район „Източен“. За да може да се ползва отново за тренировки, е необходим ремонт на инсталацията, за който райкметът Емил Русинов е обещал помощ.

Училището има преподаватели, които могат да водят занимания - учителката Екатерина Личовска е треньор по плуване.

Използването на пълния капацитет на базата ще даде възможност на децата от кв. „Изгрев“ да спортуват и ще направи по-привлекателно училището, в което се обучават деца от български, ромски и турски произход. То разполага и с два физкултурни салона.


В последните 2 години, докато Анна Йорданова бе временно изпълняващ длъжността директор, е извършен ремонт на покрива. Поправена е и оградата, за да се ограничи безконтролно влизане на външни лица.

Сред придобивките са и две спортни площадки.

В 6.10 ч. отключвах училището в пълна тъмнина. Направихме осветление и работим в добро сътрудничество с район „Източен“, откъдето помогнаха да се подкастрят дърветата и зеленината на територията на училището, разказва Анна Йорданова. СУ „Симон Боливар“ има и нова рампа, която осигурява достъпна среда. Изградената в миналото е била нарязана и желязото - отмъкнато.

Амбицията на директорката е училището да обхване първолачетата от района, част от които сега избират учебни заведения в ЖР „Тракия“, и да даде възможност за професионална подготовка на гимназистите. От тази година ​в СУ „Симон Боливар“ започва обучение в нова специалност - „Цветарство“, професия „Техник озеленител“. 26-те ученици в нея ще са по дуалната система, в която училището ще си партнира с ОП „Паркове и градини“. Ще завършват с придобита трета степен на професионална квалификация. Учебното заведение подготвя специализирани кабинети и опитно поле за практика.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?